Abortlagstiftningens konsekvenser behöver diskuteras

17 Nov

Vår abortlagstiftning är, liksom den svenska invandringspolitiken, ett område man undviker att tala högt om. Även det väcker starka känslor, mycket starka, och blockens politiker tycks välja att blunda i frågan. Sverigedemokraternas nybildade kvinnoförbund, SD-kvinnor, är modiga nog att informera och tala öppet om konsekvenserna av vår abortlagstiftning. Man påpekar att Sverige har en extrem abortlagstiftning, jämfört med våra grannar. Liksom den svenska invandringspolitiken är extrem, jämfört med våra grannars.

År 2009 genomfördes 37.500 aborter i Sverige. Finns det någon som påstår att de flesta av dessa utförs p.g.a. att preventivmedlet varit overksamt? Kondomen, rätt använd, sprack? Jag tror inte någon skulle vilja påstå det. Det är helt enkelt för naivt. Abort används alltså delvis som preventivmedel. Fast man säger det inte högt, eftersom “vi” i Sverige har bestämt att abort är samma sak som att kvinnan bestämmer över sin kropp. Några nyanser finns inte.

I ett enkelriktat samhälle finns bara en sanning. Socialistisk tror jag det heter, eller om det var kommunistisk, eller heter det diktatur? Vad är det för skillnad egentligen? Tänk fritt och uttryck din tanke öppet bör man som svensk undvika i samtal kring laddade frågor.

Vill bara tillägga att jag inte är dummare än att jag vet att en del aborter utförs av andra, bl.a. medicinska skäl. Abort JA, när det är nödvändigt. Men 37.000, NEJ. 37.000 motsvarar ganska exakt Faluns befolkning. Radera Falun en gång om året och det motsvarar de små liven som släcks på våra svenska sjukhus varje år.

I Sverige har vi fri abort t.o.m. vecka 18, istället för vecka 12 som gäller i våra grannländer. I Finland är abort dessutom behovsprövad:

“Abort kan i Finland göras om förlossningen hotar kvinnans hälsa eller om graviditeten och förlossningen skulle bli en alltför stor belastning i kvinnans liv. Om kvinnan är under 17 år eller över 40 år får hon göra abort, om hon själv vill.”

Efter vecka 18 är det i Sverige, med Socialstyrelsens godkännande, tillåtet att göra abort ända till vecka 22. Fr.o.m. vecka 21 räddar man för tidigt födda foster till livet, i kuvös under lång tid. Visserligen med därav följande hälsoproblem, kanske för livet, vilket skulle kunna ifrågasättas, men sjukvården räddar liv på foster så tidigt. En vecka senare, i vecka 22, gör man alltså motsatsen.

Det skildras fall där barnet efter aborten skriker, liggandes på sjukhusbänken för att självdö. Detta kan ta upp till en timma! Barnet rör sig och mamman hör sitt barn skrika. Sjukvårdspersonalen, som genomfört ingreppet, tvingas se på medan barnet självdör, och lyssna till skriket. De som är utbildade till att rädda liv har nu istället till uppgift att döda.

I vecka 22 kan barnet känna och uppfatta smak och det kan höra och känna igen moderns röst. Ultraljudsbilder visar ibland hur barn i vecka 21 både suger på tummen och smeker sig själva i ansiktet.

Det finns sjukvårdspersonal för vilka det är en närmast traumatisk upplevelse att behöva genomföra sådana aborter. Samvetet talar. I FN:s konventioner om de mänskliga rättigheterna står det under “De medborgerliga och politiska rättigheterna” att alla har rätt att åberopa SAMVETSFRIHET. Sverige har skrivit under. Men block-politikerna i Sverige har samstämmigt valt att ignorera även den konventionen. (Vi bryter även mot barnkonventionen genom att tvinga våra små barn vistas på daghem 10 timmar och mer.)

Du är som anställd på ett svenskt sjukhus helt enkelt tvingad att antingen döda ett levande foster, eller rädda det. Du har inte rätt att åberopa FN-konventionen som Sverige skrivit under. Undrar hur många som avstår från sjukvårds-yrket p.g.a. att de inte vill döda små barn?

Jag vet, kära läsare, nu går känslostormen hög hos en del, men raka samtal får inte tystas p.g.a. personliga svårigheter, inte när det gäller en människas liv eller död. Och jag tänker inte “bara” på barnet som mister livet, utan även på dess mor, som måste leva med minnet resten av livet, och sjukvårdspersonalen som tvingats till en handling de egentligen inte vill göra, att döda. Med allt vad det innebär av samvetskval.

Sverigedemokraterna vill sänka den fria aborten från vecka 18 till vecka 12. Vad svarar block-politikerna? De håller naturligtvis inte med. Socialdemokraterna anser att vi SD-kvinnor är konservativa och moraliskt förtryckande mot vårt eget kön.

Moralen i att medvetet låta ett skrikande och kännande barn självdö förstår jag inte.

“Kvinnan ska ha rätt till sin kropp.” Självklart ska hon bestämma över sin kropp! Har jag sagt något annat? Jag anser dessutom att även mannen ska tillåtas bestämma över sin kropp… Det som skiljer mig och SD-kvinnorna från block-politikerna är att vi anser att även barnet har rätt till sin kropp. Trots att det inte kan föra sin talan! “Moraliskt förtryckande” enligt sossarna.

Jag ställer frågan till dem och övriga politiker:

– “Är det kvinnans kropp som skriker och dör på sjukhusbänken? Är det kvinnans kropp som ligger i kuvösen? Hur länge är ett foster kvinnans kropp?”

Enligt Socialstyrelsen är ett foster i vecka 22 inte livsdugligt utanför livmodern. Socialstyrelsen känner tydligen inte till att foster räddats till livet så tidigt som i vecka 21. De borde få träffa någon som överlevt födelse i vecka 21. Känner de ingen skam? Hur ser deras samvete ut? Men mor som dödar sitt spädbarn hamnar i finkan, där går i alla fall gränsen…

Självklart är det BÅDE kvinnans och mannens ansvar att skydda sig mot oönskad graviditet! Att bestämma över sin egen kropp innebär väl ändå inte att utan vidare ha rätt att döda det pågående nya livet? Borde det inte istället vara självklart att eftersträva att INTE bli gravid när man inte önskar det? På allvar! Hänsyn till det nya livet, till barnet som blir till, har blivit tabu-ämne! Varför? Vem vinner på det? Kvinnorna?

Helt säkert inte! Det finns berättat otaliga kvinnoöden som skildrar hur de lider av abort-minnet kanske resten av livet. En del genomgår mer eller mindre svår depression vid varje “födelsedag” av det ofödda barnet. En del märker ingenting. Men varför vill block-politikerna enbart ta hänsyn till de senare och ignorera de förra? Röstfiskande, fega politiker är nog de enda “vinnarna”. Tänker de på att de är medskyldiga till ett systematiskt dödande av små barn? Makthunger förblindar.

Jag är självklart inte emot alla aborter, det måste för övertydlighetens skull sättas på pränt, igen. Vad som däremot är oansvarigt och direkt människoföraktande är att använda abort som preventivmedel.

Här vill jag även nämna den katolska kyrkans brott mot mänskligheten: Att förbjuda preventivmedel har lett till ett ofantligt lidande för alla Aids – drabbade över stora delar av världen. Dessutom vet vi inte hur många illegala och riskfyllda aborter som genomförts p.g.a. den katolska kyrkans kontroll och maktövergrepp.

Avslutar med att påminna om NYANSER i diskussionen. Jag vill att även de som inte kan föra sin talan har rätt till sin kropp.

Cornelia Dahlberg – SD-Kvinnor i Östergötland

Annonser

3 svar to “Abortlagstiftningens konsekvenser behöver diskuteras”

 1. Peter Berg november 26, 2013 den 10:43 f m #

  Tack och lov att det fortfarande finns människor som inte tycker det är moraliskt rätt att döda spädbarn.

 2. camilla november 26, 2015 den 10:20 f m #

  37.500 aborter ja men hur många av dessa utfördes efter vecka 12 och hur många efter vecka 18?
  det är den statistiken som är väsentlig här inte att det utfördes 37.500 aborter varav den absoluta majoriteten av dom utfördes innan vecka 12.
  sen får du det att låta som att det dräller av kvinnor som beviljas abort efter vecka 18 så är inte fallet och även här utförs majoriteten av dessa sena aborter pga olika missbildningar, akrani och liknande och för dessa föräldrar är det ingen lek att behöva genomföra avbrytandet.

  gränsen för att rädda ett foster som är för tidigt född går dessutom vid vecka 24 innan dess så utförs inga livsuppehållande ingrepp även om fostret lever när det kommer ut utan det är då ett sent missfall.

  så problemet är inte lagstiftningen utan det är eran moralpanik och okunskap

  • Eiwor januari 14, 2016 den 2:34 e m #

   Applåder!
   Tack för att du skriver det jag tänker – att Cornelia Dahlberg blandar äpplen och päron när hon talar om 37500 aborter och använder ”skrikande, självdöende foster” som argument. Känslomässig utpressning och vridande av fakta vill jag kalla det.
   Om det är de EXTREMT SENA aborterna som besvärar ms Dahlberg bör hon kanske fokusera på dessa, vilka – som hon själv konstaterar – sker i de fall det föreligger särskilda skäl, dvs efter särskild prövning. De tidigare aborterna, dvs. merparten av de 37500, resulterar knappast i livskraftiga foster men det är visst enkelt och behändigt att glömma bort när känslorna flammar.
   Att förbjuda de sena aborterna som görs efter särskild prövning verkar enbart korkat och människofientligt.

   Dahlberg kan få ha en åsikt om att aborterna är för många, men åsikten är knappast ny och argumenten är inte hållbara. Amerikanska studier visar på att de flesta kvinnor som gör en abort gör den därför att hon är för ung att bli mor, hon väljer i de allra flesta fall att bli mor senare i livet när hon har bättre förutsättningar. I samma studier kommer man fram till att det är BRA för samhället mänskligt och ekonomiskt att avstigmatisera aborter!
   De allra flesta mår inte alls bra efter en abort – man känner skam och olust över att ha tvingats fatta beslutet. Ytterligt få gör en abort (eller flera) utan att känna någon slags tveksamhet eller ånger – det innebär dock inte att aborterna för den skull måste minska. Det innebär att såna här påhopp måste minska, att kvinnan behöver mer stöd istället för att bli ifrågasatt för sitt beslut!

   Att dra upp extremfall för att smutskasta flertalet är usel debatteknik – ett billigt, populistiskt grepp som jag hoppas de flesta genomskådar.
   Dahlberg borde skämmas för att publicera detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: