Varför protesterar aldrig ”antirasisterna” när etniska svenskar diskrimineras?

30 Aug
”Vi ser gärna sökande med utländsk bakgrund” och liknande är något som blir allt vanligare i platsannonser. Denna och liknande beskrivningar används bl.a när polisen, räddningstjänsten, försvarsmakten och sjukvården söker personal. Liknande beskrivningar används också i en del kampanjer där man specifikt försöker få personer med utländsk bakgrund intresserade av utbildningar och tjänster inom exempelvis försvarsmakten och polisen. Jag betraktar detta som en diskriminering av etniska svenskar. Sen när blev ”utländsk bakgrund” en merit som kvalificerar en person till en viss typ av tjänst? Hur hade reaktionerna blivit om en arbetsgivare gått ut med ”Vi ser gärna att de sökande har etnisk svensk bakgrund”?

Vad säger ”antirasisterna”? Reagerar ni på det här? Är inte detta rasism i sin renaste form? Hade ni inte reagerat om en arbetsgivare sökte ”helst personer med etnisk svensk bakgrund”? Varför har jag aldrig hört eller sett er reagera mot diskriminering av svenskar? Nu menar jag ALL typ av diskriminering som riktar sig mot etniska svenskar – jag har ALDRIG märkt av att ”antirasisterna” reagerat mot sånt.

Hur förklarar antirasisterna exempelvis att de inte reagerar mot att man från statens/arbetsförmedlingens sida erbjuder en arbetsgivare 80% av lönen om denna anställer en ”nyanländ svensk”? Jag är ganska övertygad om att de hade reagerat och protesterat om man hade erbjudit en arbetsgivare 80% av lönen då denna anställer en ”infödd svensk”.

Text: Ulf Möller.

arbetslos

Annonser

3 svar to “Varför protesterar aldrig ”antirasisterna” när etniska svenskar diskrimineras?”

 1. Mikael Gelin augusti 31, 2013 den 10:53 e m #

  Det finns en väldigt enkel lösning på frågan. Att antirasist är ett kodord för anti-vit. Dom säger att dom är antirasister, men vad dem egentligen är, är anti-vita.

  Dem protesterar aldrig när det gäller rasism mot vita.
  Dem reagerar endast när mörkhyade blir utsatta.

  Dessa människor har något fel.

  Tack för en fantastisk artikel som jag hoppas få många att vakna!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Varför protesterar aldrig ”antirasisterna” när etniska svenskar diskrimineras? - september 1, 2013

  […] Text: Ulf Möller – Tanketornet […]

 2. Varför protesterar aldrig ”antirasisterna” när etniska svenskar diskrimineras? - UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal - september 1, 2013

  […] Text: Ulf Möller – Tanketornet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: