Tar Sverige emot för få, lagom många eller för många invandrare?

15 Jul

clown
På nyheterna rapporterade de idag om att vi tar emot cirka två tusen flyktingar i veckan och att det är brist på platser i kommunerna. Kommunerna och Migrationsverket klarar inte anstormningen. Kommuner och Migrationsverket ”går på knä”.

Om inte två tusen asylsökare i veckan – vilket blir 104 000 på ett år, räknas som massinvandring – hur många menar då invandringsförespråkarna det krävs för att man skall kunna tala om ”massinvandring”?

Somliga menar att vi tar emot alldeles för få: Är inte 104 000 många? Det är fler än det bor i själva staden där jag bor: Helsingborg. Helsingborg är landets åttonde största stad. Jag tycker det är många människor. Speciellt med tanke på bostadsbrist, hög arbetslöshet och alla de sociala problem vi redan har i samhället.

När menar invandringsförespråkarna att det är ”lagom många” eller ”tillräckligt många”? En halv miljon om året? En miljon? Tio miljoner? Hur många som helst?

Hur menar de som förespråkar en ökad eller obegränsad invandring att man skall kunna försörja alla och hur skall man kunna skaffa bostäder åt alla? Jag antar att de inte tycker den frågan är viktig. Det viktigaste för dem, är att samhället som de hatar kollapsar. Kaos, inbördeskrig och en total utplåning av välfärdsstaten verkar vara deras efterlängtade mål.

Och för att slippa onödiga kommentarer:
Ja, jag vet att alla som söker asyl inte får beviljat permanent uppehållstillstånd. Men många får både permanent uppehållstillstånd och senare även svenskt medborgarskap. Detta trots att drygt 90% av asylsökarna saknar pass och id-handlingar, vilket betyder att vi i praktiken inte kan styrka identiteten på många av de personer som beviljas asyl och permanent uppehållstillstånd.

Dessutom stannar många asylsökare kvar i landet efter att de har fått avslag på sin ansökan om permanent uppehållstillstånd. Det är numera ganska lätt att stanna kvar i Sverige som illegal invandrare. Du kan som tillståndslös få försörjningsstöd, bostad, utbildning, tandvård och sjukvård – speciellt om du tillhör en familj med barn. Då kan du leva på svenska skattebetalarnas pengar i både Malmö och Norrköping. Där ges både bostäder och försörjningsstöd till barnfamiljer som vistas i landet illegalt. Detta gör att man idag inte längre kan tala om ”illegala invandrare”. De har i vissa fall fått samma förmåner som de svenska medborgarna har. I en del fall, som när det gäller subventionerad tandvård, har de till och med fått förmånligare villkor än de svenska medborgarna, vilka i många fall har arbetat och betalat skatt under större delen av sitt vuxenliv. Antagligen därför de illegala invandrarna oftast numera officiellt från politikerhåll och mediehåll kallas ”papperslösa”.

Text: Ulf Möller
gustav fridolin tanvårdshippie

Annonser

Ett svar to “Tar Sverige emot för få, lagom många eller för många invandrare?”

  1. Bengt josephsson februari 7, 2017 den 12:43 e m #

    Stackars barn o barnbarn,tror dom kommer att få ett betydligt sämre land att leva i än vi haft, dessa naiva makthavare är definitivt inkompetenta, när herr rolighetsminister Henrik Schyffert sa att vi har det så bra i det här landet som vi aldrig haft vet han troligen ej ett dugg om hur pensionärer på många vårdboende har det eftersom han lever i en gräddfil, precis som jag själv. Vad kostar varje flykting? Ut med fakta.
    Bengt Josefsson, B juv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: