Yttrandefrihet är bra bara så länge de som yttrar sig tycker som du?

6 Sep

Kvinnan som framförde sången om Sverigedemokraterna blev föremål för det som i allmänt tal kallas ”näthat”. I kommentarerna skrevs det om våldtäkt och annat som var både aggressivt och hotfullt.

Hur är personerna funtade som skriver sånt? Menar de att våld, hot, hat och trakasserier är rätt sätt att bemöta en person skrivit en kritisk text om Sverigedemokraterna?

Ofta blir denna typ av personer upprörda och arga då muslimska extremister bränner flaggor och utdelar hot på grund exempelvis en Muhammedteckning. ”Muslimerna måste lära sig förstå och acceptera yttrandefriheten och sluta bete sig som ociviliserade barbarer från stenåldern”, låter det då.

Men hur beter de sig själva? Visar de inte själva exakt samma ociviliserade, förståndshandikappade, psykopatiska och aggressiva inställning då de ger sig på kvinnan som skrivit en kritisk låt om Sverigedemokraterna? Hur var det nu med yttrandefrihet? Sen när blev det ok att våldta, hota och trakassera kvinnor? Enligt den typen av personer som hotat och hatat i kommentarsfälten, är inställningen ofta att ”barbariska män inom muslimsk medeltidskultur våldtar, hotar, förtrycker och trakasserar kvinnor”? Enligt dem är islam och yttrandefrihet oförenligt, eftersom muslimerna exempelvis inte kan acceptera en Muhammedteckning. Men själva kan de inte acceptera en kritisk låt som är skriven om Sverigedemokraterna. Hur går det ihop? Någon som kan förklara?

Text: Ulf Möller

”Hotas efter SD-kritisk låt”, P3 Nyheter

”En sång om Sverigedemokraterna”, youtube

”Svar på Kiki Nilsénius sång om Sverigedemokraterna”, youtube

CagleJihad

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: