Våga vägra värdegrund

17 Okt

kompass-varderingar

Begreppet värdegrund har blivit en molotovcocktail som från både vänster och höger kastas på alla som har invändningar mot invandringspolitiken.

För några hundra år sedan var man en kättare om man inte trodde på Gud eller inte uttolkade religiösa skrifter på av samhällstoppen föreskrivet sätt. Som kättare var man fredlös och miste allt som oftast sitt liv. Så var det i Sverige och så är det än i dag i t.ex. Iran, Pakistan och en del andra länder.

Men även dagens Sverige är slående likt ett religiöst förtryckande samhälle, där religionen/värdegrunden predikas i skolorna och åtlydnaden bevakas av prästerskapet/journalisterna. Man anses ha en avskyvärd människosyn om man inte tror på den föreskrivna värdegrunden.

Man kan förlora sitt jobb, uteslutas ur sin fackförening, nekas att hyra bostad och naglas vid skampålen/hängas ut i kvällstidningen. Som kättare är man också fredlös och ska inte bli förvånad om man får en yxa i dörren.

Men hallå – vi lever ju i ett sekulariserat samhälle där vänstervindarna blåser: hur vore det med lite normkritik? Lite regnbågsargumentering? Lite “vi gillar olika“? Lite “våga vägra värdegrund“?

Har vi ett multikulturellt samhälle eller inte? Vem inbillar sig t.ex. att den svenska värdegrunden omfattas av alla asylsökande? Och ska i så fall dessa nekas arbete på vissa arbetsplatser av denna anledning? Har vi fortfarande yttrandefrihet? Religionsfrihet? Tankefrihet?

Nej glöm den påbjudna värdegrunden. Den är en kvasireligiös floskel och ingenting annat.

Land ska med lag byggas och det räcker gott. Religiöst förtryck trodde jag vi hade skakat av oss när kyrkan skildes från staten. Jag säger som Voltaire: “Krossa den skändliga!”

Text: Darwinist

Publicerad 2014-10-15  som insändare på Avpixlat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: