Marxistiska tankefigurer

28 Okt

Kopierat från en facebookvän:

För att förstå detta ”vänster-fenomen”, så måste man först förstå vad det grundar sig på.

I grunden beror det på att marxismen delar in samhället i över och underordnade grupper. Överklassen förtrycker den arbetande underklassen. I dagens post-marxistiska samhälle är det inte länge vem som äger mest eller vem som äger minst som anses utgöra främsta skäl till över eller underordnad, utan istället; etnicitet, kulturell och religiös tillhörighet, könstillhörighet och sexuell läggning.

Dvs., vit anses överordnad icke-vit, kristen anses överordnad tex. muslim, man anses överordnad kvinna, heterosexuell anses överordnad homosexuell osv., där de enligt tankefiguren överordnade anses utöva ständigt förtryck mot de underordnade.

En vit, heterosexuell, kristen, man, anses således vara höjden av överordnad och tillika förtryckare.

I Sverige utgår normbildningen från dessa marxistiska tankefigurer vilket gör att hat eller förakt som riktas mot ”rätt” grupp i praktiken rättfärdigas av ett helt samhälle.

Hat och förakt rättfärdigas och legitimeras beroende på vilken grupp hatet och förakten ritas mot, samtidigt som samma hat och förakt fördöms i det grövsta om det riktas mot en annan grupp.

Det anses legitimt att sparka uppåt(på de enligt tankefiguren överordnade) och orättfärdigt att sparka nedåt(på de enligt tankefiguren underordnade).

En vit, heterosexuell, kristen, man anses således vara rättfärdigt att bespotta. hata och förakta hur som helst i samhällsnormen utan att samhället eller dess normuppfostrade medborgare ens reagerar, till och med anses det positivt.

Problemet med Sverige är att dess medborgare är så indoktrinerade och statligt normuppfostrade i marxistiska tankefigurer, vilket gör att de flesta besitter en villkorad tankefrihet och därmed inte förmår att tänka självständigt.

Man förmår ibland inte ens att se inkonsekvensen i ens egna resonemang och uppfattningar.

Det är både tragiskt att patetiskt att skåda att se staten och normbildningens påverkan på medborgarnas tankefrihet.

Marxismens indelande av över och underordnade grupper är ren styggelse, snarare bör alla i samhället tilldelas samma normativa värde i utgångsposition. Vilket dock blir omöjligt med den rådande indelningen av över och underordnade grupper.

Det är givetvis ingen slump att det är politiska partier, och dess företrädare och representanter, som vilar på marxistisk grund som är det ihärdiga förespråkarna för dessa tankefigurer och som därmed är de som anser det rättfärdigt att förakta de grupper som enligt sin egna tankefigur är ”överordnade”.

Problemet är bara att marxism äger tolkningsföreträdet över den statliga normbildningen i detta land, vilket fostrar medborgarna indirekt till att legitimera och glorifiera hat och förakt mot grupper i samhället, vita heterosexuella män exempelvis…

kulturmarxismen

Annonser

Ett svar to “Marxistiska tankefigurer”

  1. Carl november 4, 2014 den 9:25 e m #

    Läsvärt. Men man missar en viktig punkt eller snarare tar den för given. En underordnad i marxismen har ingen rätt till att hata en överordnad av den anledningen. T.ex. arbetarsnubben som spottar på folk i kostym när dem går förbi för att dem verkar snobbiga. Ur en marxistisk synpunkt bör man sträva efter att utjämna ”klasskillnaderna” på underordnad och överordnad vilket man borde göra i det här fallet också. Man talar om systemnivå istället för individnivå. Men jag tycker nog att författaren blev lite exalterad och tappade bort det intressanta i frågan mot slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: