USA-hatare?

13 Jan

usa-ostkust-travelgrip

Funderar ibland på hur de som kritiserar USA tänker. Hatet mot USA är något som är typiskt för vänstersympatisörer och exempelvis terrorister, islamister och nynazister. Har ni som kritiserar USA funderat på USA:s roll i de två världskrigen? Ni kanske liksom islamisterna och nynazisterna hade velat att Hitler skulle vunnit andra världskriget och att alla judar utrotades?

Jag kan inte respektera och acceptera USA-hatare. Ni allierar er med islamister, terrorister, nynazister och vänsterextremister. USA har sina brister. Men har inte exempelvis Sverige, Kina, Ryssland, Japan,Tyskland och Saudiarabien också det? Varför hatar ni USA mer än dessa länder?

Det talas ofta om att man avskyr USA:s roll som ”världspolis”.

Har ni någon gång funderat på vad som skulle hända om USA:s roll minskade eller försvann från världsscenen? Inbillar ni er att ingen annan skulle försöka ta rollen som ledande ”världspolis”? Kanske ni hellre vill se Ryssland, Kina, Iran eller Saudiarabien som ”världspolis”?

Text: Ulf Möller

Annonser

2 svar to “USA-hatare?”

 1. Benny januari 13, 2015 den 3:35 e m #

  Det skulle bli en mycket fredligare värld! Och jag är egen företagare och moderat så försök inte med att lägga epitet på mig…dessutom så är det skillnad på folket i USA och gangsterväldet som styr i Washington!

  • magdalenasworld1924 januari 14, 2015 den 7:58 f m #

   Så otroligt naivt att tro att det skulle bli fred om USA drog sig tillbaka.
   Som en tidigare liten del i den amerikanska militären blir jag lite irriterad av att höra att bara för att du är en egen företagare och moderat på något vis skulle ha en bättre insikt i världshändelserna än någon annan?
   Tror någon att den plats USA delvis fått och delvis tagit på sig själv skulle lämnas tom om USA inte fanns?
   Kumbaya mentaliteten finns kanske i svenska kök, men inte i resten av världen, tro mig.
   I min värld finns ett talesätt:
   ”I don’t agree with your but Im willing to die for your right to have that opinion”
   Det finns människor som osjälviskt sätter sitt eget väl och ve, sina familjer och ibland även sitt liv till för att andra ska ha rätten att säga och tycka vad de vill. Om amerikanska militärer slutade uppoffra sig skulle något annat land blixtsnabbt tagit över den rollen, tex Kina eller Ryssland och då hade Sverige inte längre varit ett land där det är fritt att tycka och tänka som man vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: