Är islam förenligt med demokrati, yttrandefrihet, könsjämställdhet och homosexuellas likaberättigande?

18 Feb

Kan du namnge ett eller flera länder med muslimsk majoritetsbefolkning som har ingredienser som: demokrati, yttrandefrihet, könsjämställdhet och homosexuellas likaberättigande? Jag kan inte komma på ett enda, vilket är lite märkligt med tanke på att det finns ett femtiotal länder med muslimsk majoritetsbefolkning i världen. En slump att dessa ingredienser tycks saknas i alla muslimska länder – eller kan det möjligen ha något med islam att göra?

Text: Ulf Möller

sharia 4 nederländerna

Annonser

5 svar to “Är islam förenligt med demokrati, yttrandefrihet, könsjämställdhet och homosexuellas likaberättigande?”

 1. rostaratt (@rostaratt) februari 18, 2015 den 9:54 e m #

  Är relativt insatt på området frågan gäller,men tyvärr så kan jag inte finna vilket land det skulle vara som uppfyller dessa kriterier.

 2. Tintin mars 6, 2015 den 11:25 e m #

  Vad innefattar homosexuellas likaberättigande för dig Ulf Möller? Rätten att få adoptera barn i ett homoäktenskap? Rätten att få gifta sig? Hur långt sträcker sig din definition av detta likaberättigande?

  • tanketornet mars 9, 2015 den 3:58 e m #

   Jag anser inte att homosexuella skall tillåtas adoptera. Äktenskapet idag är mer att likna vid ett kontrakt och jag ser ingen anledning till varför inte homosexuella par inte skall ha samma juridiska status som heterosexuella par. För min del handlar likaberättigande om att homosexuella inte diskrimineras i samhället och av lagstiftningen. Eftersom det behövs både man och kvinna för att ett barn skall bli till, anser jag att endast par med man och kvinna skall tillåtas adoptera. Man brukar tala om barnets rätt till både en kvinnlig och en manlig förebild.

   • Ove Larsson juli 11, 2016 den 8:59 e m #

    😂😂😂😂

 3. honungs@hotmail.com mars 29, 2015 den 9:22 f m #

  Då det inte finns alla dom kategorier som du räknar upp så kanske folk kan förstå varför folk flyr från sina hemländer och vill ha det lite bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: