Ett öppet brev till Stefan!

27 Maj

Reportage__Sverige__875996a

Till den detta berör!

Hej jag heter Martin och jag tänkte skriva och berätta hur jag uppfattar och berörs utav allting det ni i ”Regeringen” hittar på!

Först och främst kommer jag att titulera dig som ”Stefan” då min uppfattning är den att du inte gjort dig förtjänt eller har den respekt som följer med titeln statsminister, för att kallas det så avkrävs mkt mer än det du har åstadkommit under den korta period som du har haft ditt ämbete!

Jag tänker gå varsamt fram så att inga missförstånd sker, alltså kommer jag skriva i lekmannamässiga termer, då jag förstått att du har problem med att behärska det svenska språket!

”Minister”
Vad betyder detta?

En minister är en hög tjänsteman inom en statsförvaltning, som vanligtvis är politiskt tillsatt. Oftast är ministern en ordinarie regeringsledamot.

Ni är alla folkvalda och har väljarnas förtroende och mandat att reglera, styra och värna om landet Sverige. Observera att ingen utav er sitter på livstid, och ni kan när som helst bli avsatta i form av nyval eller uppror.

Just nu tycker jag att ni sköter detta mkt dåligt, och låt mig få gratulera er till titeln ”Sveriges genom tiderna sämsta regering och regeringschef”

Jag vet att du har ett förflutet inom fackföreningsrörelsen där man är van att peka med hela handen eller hoppa jämfota när man inte får som man vill, och den stilen fungerar dåligt i politikens sfär. det handlar om ett givande och ett tagande, inte som ni gör nu där ni bara tar och skall ha ändå mer. Jag har också suttit med och löne-förhandlat så jag vet hur det går till.

Jag känner till sedan lång tid vad socialdemokraternas värderingar strävade efter, hela min familj var Socialdemokrater i flera generationerna, dock inte längre. Varför?

ja gissa det du, kanske mest för att hela ert parti har tagit ett kliv i absolut fel riktning.

Att vara Sosse förr innebar att vara arbetarklass, visa solidaritet, kämpa för de som hade det sämst eller var svaga, stå upp för rättvisan. Så är det inte idag, ni är väldigt mkt åt högern i era värderingar, och hade dina föregångare inom socialdemokratin levt idag hade ni fått höra ett och annat, var så säkra, men en vacker dag skall ni återigen träffa dem alla.

Vet du ens vad det vill säga att arbeta, att gå upp tidigt, jobba 8-10 timmar för att sen komma hem och vara dödstrött antingen mentalt eller fysiskt. När man ser intervjuer med dina medarbetare så beskyller de dig att det sista du var, så var det att vara arbetsam, ja man kan ju inte springa runt på massa möten och tro att arbetet löser sig självt.

Var det därför kanske som du valde politiken?

Att du skulle vara den absolut enda och främsta av kandidater för att representera Socialdemokraterna är för mig en gåta, jag känner många sossar och alla framstår som välartade, välutbildade och vältaliga, något man inte kan beskylla någon av er i regeringen.

Jag trodde att politiker var lite mer rädda om sitt rykte och eget skinn eller nacke än vad ni är, ni verkar inte bry er nämnvärt om någotdera. Ni smyger er inte genom ett minfält, utan ni springer eller till och med små-skuttar igenom det. För försök nu inse allvaret i det jag skriver, detta är inte på något sätt ett hot, utan ett löfte för det kommer att ske, om inte idag så imorgon var så säker. För att bli en kompetent och framgångsrik politiker krävs en enda sak, vet du vad det är?, jo att man gillar och uppskattar människor, att man inte ser ned eller biter den hand som föder dig, att man är tacksam för att man får ha väljarnas förtroende och att vara folkets röst utåt både på ett inhemskt samt utrikespolitiskt plan. Ni däremot, saknar alla i regeringen både takt, ton och inte minst förnuft. ni är inte bara samhällsfarliga utan ett rejält säkerhetspolitiskt hot.

Kommer du ihåg Olof Palme?, en man med oerhörd utstrålning och dragningskraft, en man som folk lyssnade på och när Palme talade så lyssnade hela världen. När du talar så lyssnar inte ens Rosengård! eller Bergsjön, inget vidare bra betyg, eller vad tycker du själv?

Hur enkelt försvann inte Palme ur rampljuset, och på den tiden hade Sverige ett försvar, en polis som faktiskt hade respekt och gott renommé utomlands istället för att bli utskrattade och bli till åtlöje, förutom när man lät mördaren / mördarna smita.

Hur lätt tror du inte det skulle vara idag, framförallt då ni åsamkar Sverige och Svenskarna mer skada än något annat parti har gjort tidigare, det är nästan så jag får känslan att ni medvetet mobbar befolkningen för att se var gränsen går, men utmana inte ödet, det kan sluta på ett sätt ni inte räknat med. Och med den kurs ni satt idag, tror jag inte någon av er kommer uppleva 65år ålder, och vore ju tråkigt om inte du, Gustav, Åsa, Annie kan leva på era pensionspengar som ni så glupskt roffat åt er av skattebetalarna.

Ni går en mkt farlig balansgång utan skyddsnät, istället för att ena folket, så splittrar ni oss, för att gagna andra som inte har någon förståelse för vårt samhälle, vårt synsätt eller vad som är mitt och ditt!, där har du minfältet jag åsyftade i början.

Istället för en Demokrati så bäddar ni för anarki, så frågan är, är det dit ni vill nå?

Titta på vad ni har, och inte på vad ni kan få, för mkt kan hända innan 2018, och med er hjälp har Sverige fått en stor skara människor som har kontakter över hela världen, för smuggla in ett handeld-vapen är i vissa fall enklare, än att smuggla alkohol eller tobak.

Och är ni verkligen så naiva att ni inte tror att folk kommer reagera förr eller senare?

Jag vill verkligen inte att det skall hända något, men jag fruktar det värsta, iaf med den vansinnespolitik ni nu för..

Man talar inom Socialdemokratin om ”Folkutbyte” får jag då fråga, utbyte innebär att man utbyter tjänster, personer eller arbetskraft, eller har ni planerat att byta ut hela Sveriges ”Obekväma” befolkning?, för vem åker annars ifrån Sverige och byter plats i Syrien?

Som sagt 2018 är en bit kvar och mkt hinner hända, så tänk er för innan tar er vatten över huvudet och skeppet sjunker helt!

Ödmjukast
/Martin Andersson (Konsult)

Annonser

26 svar to “Ett öppet brev till Stefan!”

 1. pappasvenpappasven maj 27, 2015 den 9:44 f m #

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Ja inget nytt under solen säger man och det stämmer ju med det senaste regeringsbytet . . . ett antal små detaljer som ändrats (jaja jag vet att vissa av er tycker annorlunda men det kommer så även ni förfäras) Invandring dirigerat av MP kostar 2-300miljarder årligen av våra medel förutom den smärta som vissa utsätts för, skattetrycket jo pyttsan en massa dravel rörande skatten för pensionärer (fikapengar) MEN ni pratar inte ens om jobbskatteavdraget 100miljarder(mer än 10% av statsskatten) ”Bara lite till” . . ”Det blir bättre sen” . . . ”Det är berikande på lite sikt” (Tyvärr så har inte så många så många år kvar att man hinner uppleva berikningen och om det skulle vara så så hitta ni politiker säkert på något annat för att jävlas med ”sittande fågel” pensionärer, sjuka. arbetslösa…..

 2. blondinbrille maj 27, 2015 den 9:51 f m #

  Reblogga detta på blondinbrille och kommenterade:
  Så sant. Oerhört välskrivet

  • Gun Wyke maj 27, 2015 den 1:41 e m #

   Kunde inte ha skrivit det bättre själv, mera av detta. Tack,tack!

 3. Johannes maj 27, 2015 den 12:45 e m #

  Att offentligt kritisera någon för att inte behärska det svenska språket samtidigt som den egna texten är fylld till bristningsgränsen av felskrivningar…
  Sten? Glashus?

  • Tobbe maj 27, 2015 den 3:14 e m #

   Är väl en viss skillnad på ämbetet statsminister och en vanlig medborgare.

  • Aog999@gmail.com maj 28, 2015 den 6:37 e m #

   Han skrev faktiskt ”alltså kommer jag skriva i lekmannamässiga termer” så han skrev på samma nivå som Löven!!!

 4. Bruno Coppola maj 27, 2015 den 1:04 e m #

  Mycket bra skrivet av dig , jag känner igen din ilska mot socialdemokraterna! Har gått över till SD. Pga av att vara lite trotsig. ….

 5. gert maj 27, 2015 den 1:17 e m #

  Liiten detalj bara, regeringen är inte folkvalda utan valda av riksdagen som är folkvalda.

 6. carl maj 27, 2015 den 1:31 e m #

  Jo, helt rätt på alla punkter.

 7. Lasse maj 27, 2015 den 4:24 e m #

  dessa gossar och flickor som leker regering idag hade inte blivit långlivade under vikingatiden inte… Skatta er lyckliga att vi infödingar har blivit ”civiliserade” sen dess. Men som Mathias säger, det kan lätt slå bakut när den svenska tigern ryter i ordentligt.

 8. Lasse maj 27, 2015 den 4:25 e m #

  Martin skulle det ju vara 🙂

 9. Leif Sundberg maj 27, 2015 den 5:25 e m #

  Kanon bra skrivet, mitt i prick.

 10. Leif Sundberg maj 27, 2015 den 5:27 e m #

  Kanonbra skrivet, mitt i prick.

 11. Klas-Göran Larsson maj 27, 2015 den 6:12 e m #

  En liten kommentar …Du skriver väldigt bra..Den där Olof Palme du skriver om , då får jag lite stå päls, han är och var älskad och hatad . men han kunde prata så att många lyssnade det är en storhet i att kunna detta….Respekt…

 12. rolf kihlberg maj 27, 2015 den 6:31 e m #

  Lika ödmjuk som okunnig,. Du borde sätta dig in i hurdemokrati fungerar. Läs på å kom igen när du gjort det.

 13. Rikard Lund maj 27, 2015 den 6:34 e m #

  Mycket bra skrivet av dej! Jag varnade min pappa förut om MP att det skulle inte vara bra o det visade att det blev dåligt för Sverige.. då slutade min pappa aktivt vara med i MP o jag röstar för SD…

  • Lars Bovin maj 28, 2015 den 12:44 e m #

   Detta är något av det sämsta jag läst. Svepande formuleringar och anklagelser. Inga konkreta exempel på vad som är dåligt. Bara att allt är skit. Och att det kommer att gå illa för alla odugliga och inkompetenta ministrar

   • Balubish (@Balubish) oktober 14, 2015 den 8:20 f m #

    Jag hoppas du skojjar? Vad menar du inget dåligt med MP, dom har juh inte gjort annat än trollkonster, att behöva förklara det för dig då har du missat några år med media info från alla möjliga håll. MP är ett helt gäng stolpskott som inte ens ska ha så mycket makt dom har, men av nån anledning blev Åsa ”Puntad” Romson vicestatsminister. Dom har inte gjort annat än att tabba sig, för avgick folk när dom tabba sig, idag sitter dom trotsiga 3-åringarna kvar efter ena tabben eller idiotiska uttalandet efter det andra. Dom är så långt ifrån politiker man kan vara, att du inte redan sett det är utanför min förmåga att förstå. Jag kommer antagligen rösta på SD med i ren trots mot denna anti-demokratiska regeringen. Utfrysning av folketsröster o bestämmer skit som ”SKA” röstas fram i riksdagen. Dom sparkar 13% av folkets röster i skrevet när DÖ gjordes o spotta dom i ansiktet. Det gör man bara inte i en demokrati.

 14. k maj 27, 2015 den 10:23 e m #

  Så mycket skrivet men så lite konkret .gäsp! Ett riktigt sömnpiller

 15. Ronny Gustavsson maj 28, 2015 den 10:19 f m #

  Allt går helt enligt planen… Det som pågår är en medveten strategi som är gammal som gatan ”Söndra och härska” Sedan när det monitära systemet krashar så skyller vi på invandrarna istället för bankerna och dom skyldiga bakom dom Bilderberg gruppen.

 16. Lars Bovin maj 28, 2015 den 8:10 e m #

  Detta är något av det sämsta jag läst. Svepande formuleringar och anklagelser. Inga konkreta exempel på vad som är dåligt. Bara att allt är skit. Och att det kommer att gå illa för alla odugliga och inkompetenta ministrar

  • remy maj 29, 2015 den 8:02 e m #

   Vilket jävla skitsnack, skäms på dig

 17. Legend maj 29, 2015 den 8:49 f m #

  Kom med något konkret. På vilket sätt var förra regeringen bättre? Fanns där ett tänk att alla är lika värda? Personligen fick jag inte ut något positivt av den gamla regeringen. Det blev bara sämre. Och om försvaret. Sossarna var de enda som ville satsa. En viss fd statsminister kallade försvaret ett särintresse. För inte fanns det några hot mot lilla Sverige. Jag är väl insatt i hur det står till med svenska försvaret sen alla neddragningar. Löfven har fått jobba i uppförsbacke. Det är inte precis så att han bestämmer allt själv. Han har velat göra saker bättre, men haft motstånd. Så berätta på vilket sätt allt gått åt skogen sen regeringsskiftet. Förra statsministern lämnade sin post och smet undan från allt för att slippa stå för det dem gjort. Det finns folk inom regeringen som borde kliva ur sandlådan och sluta slåss om vem som ska ha vilken spade. Jag har inte gett upp.

 18. Josef Boberg maj 29, 2015 den 7:57 e m #

  Eländena i t ex Sverige hänger ju ihop med att Riksdagen ej nyttjar sin författningsenliga rätt att nyproducera pengar via Riksbanken till sina budgetunderskott. Nationalekonomi/pengar är verktyg för att uppnå politik med – och politik skall därför ej begränsas av budgetramar.

  Politiker utan pengar har helt enkelt ingen makt – för den makten finns idag hos den s k marknaden i form av affärsbankerna = ej alls i Riksdagen – oavsett vilket ”röra” som håller i ”styrspaken”.

  Mer om detta på min URL-adress.

 19. Elias maj 31, 2015 den 1:42 e m #

  Din egen svenska, det är inget du lägger mycket tanke bakom va?

 20. Balubish (@Balubish) oktober 14, 2015 den 8:26 f m #

  Bra skrivet. Ska vi ha demokrati måste vi ta bort block politiken. Vi kan inte ha MP snylta makt av S om man röstar på S. Detta gäller alla partier, röstar man på ett parti så är det dom som styr, punkt slut. Sen röstas allt i riksdagen, o inte genom hemliga möten eller DÖ överenskommelser som fryser ute folkets röster. Det är ej demokrati. Dags att inför IQ test på politiker med, för nivån på dumhet är otrolig, och även nonchalans. Tyvärr tror jag båten kommer sjunka, den har gått på alldeles för djupt vatten länge tack vare hur dom styrt den rakt ner på botten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: