Är du en ”stolt svensk”? Vill du i så fall förklara hur du tänker och känner?

10 Okt

stolt svensk

Svenska regeringen har erkänt ”Palestina” och skänker biståndspengar som sannolikt delvis används för att understödja terrorism.

I Hamas stadgar finns inskrivet att Israel ska utplånas och att alla judar ska utrotas.

Som svensk skäms jag över att vi har en regering som stödjer, finansierar och erkänner en terrorstat.

Hur ser du på detta? Är du ”stolt svensk” och i så fall varför? Kanske du känner dig stolt över massinvandringspolitiken och islamiseringen? Stolt över brinnande förorter och stenkastning mot polis och räddningstjänst? Stolt över våldtäktsepidemin? Stolt över den sittande regeringen som kanske enligt dig styr landet på ett kompetent och ansvarsfullt sätt? Stolt över rättssystemet som kanske enligt dig dömer och straffar grovt kriminella på ett bra och effektivt sätt? Stolt över de tusentals utländska tiggare som befinner sig i vårt land? Stolt över att tiotusentals ”papperslösa” befinner sig i vårt land? Stolt över att kriminella marockanska ”gatubarn” illegalt uppehåller sig i vårt land?

Kanske du är ”stolt” för att du föddes som svensk? Är du i så fall stolt även för att du föddes med en viss ögon-, hud- eller hårfärg? I så fall kanske även ”stolt” för att du förhoppningsvis föddes med två armar och två ben?

Ogillar uttrycket ”stolt”. Föredrar ord som ”nöjd”, ”belåten”, ”tillfreds”. Men om ordet ”stolt” ska användas, så anser jag det i så fall ska användas när man har presterat något. Om du exempelvis har lyckats prestera nåt bra i ditt arbete eller dina studier, anser jag du kan känna dig nöjd, eller ”stolt”. Men egenskaper som du föddes med, som exempelvis kön, nationalitet, hudfärg osv, anser jag definitivt inte har något med ”stolthet” att göra.

Vet att vissa inte delar min uppfattning, men hittills har ingen enligt mig på ett logiskt och lättförståeligt sätt kunnat förklara hur man kan känna sig ”stolt” över egenskaper som man är född med såsom ”svensk”, ”frisk”, ”blond”, ”blåögd” osv.

Kanske du vill ge mig en förklaring på hur en ”stolt svensk” tänker och känner?

Det är antagligen väldigt svårt att bevisa att svenska biståndspengar används för att finansiera terrorism. Men logiken säger att:

Gazaremsan/Palestina som tar emot svenskt bistånd styrs av Hamas-regimen. Hamasregimen finansierar terrorism och avlönar terrorister. Utöver det tycker jag inte det behövs ytterligare ”bevis”. Att just svenska biståndspengar skulle vara hårt kontollerade och öronmärkta och därför inte kan användas av regimen för att finasiera terrorism, tror jag inte ett ögonblick på. Sveriges regering och de svenska myndigheterna har extremt dålig koll på var biståndspengarna hamnar – det har de själva öppet erkänt.

Text: Ulf Möller

isralehat

Israelhat 2

Rekommenderad läsning i ämnet: 

Hamas – vi ska utrota judarna till sista man

2 538 raketer från Hamas

Upphörande av bistånd till Palestinska myndigheten

Annonser

7 svar to “Är du en ”stolt svensk”? Vill du i så fall förklara hur du tänker och känner?”

 1. Freddan oktober 10, 2015 den 3:28 e m #

  Jag postade en kommentar som bloggägaren ej har släppt igenom. Mitt förslag är att bloggägaren skriver sina egna svar till sin egen fråga eftersom bloggägaren uppenbarligen inte tolerarar ”fel” sorts svar. Patetiskt.

 2. Freddan oktober 10, 2015 den 3:32 e m #

  Jag bryr mig om lojalitet. Jag är lojal med andra svenskar därför att jag är svensk. Därför att det finns fler kopior av det som är jag i dem än i någon annan population. Svenskarna och skandinaverna är min utökade familj. De är det som finns kvar när jag själv är borta. Och vi är ett och samma när vi går bakåt i historien. Våra fornminnen är våra, därför att de har uppförts och levts av de som är vi.

  Sen har jag naturligtvis många åsikter om bloggägarens sammanblanding av etnicitet och stat som jag tycker är fascistiskt. Och på bloggägaren tycks ha sina främsta lojaliteter till något annat än svenskar, trots att han påstår sig vara ”svensk”. Men det kanske är OT.

  • tanketornet oktober 10, 2015 den 4:14 e m #

   Tack för att du delade med dig av dina åsikter även om jag inte tycker du gav en bra förklaring på vad ”stolt svensk” innebär, men det kanske beror på att du själv inte definierar dig som en sådan? Att din tidigare kommentar försvann, beror på att jag kände mig tvungen att posta en ny redigerad version av texten, eftersom rubriken innehöll ett grammatiskt fel. Även om jag hade redigerat om ursprungsartikelns rubrik, skulle tyvärr den felaktigt formulerade rubriken följt med då man länkade till texten. Ber om ursäkt för det och tar på mig hela skulden i det fallet.

   • Freddan oktober 10, 2015 den 5:12 e m #

    Hos mindre reflekterande människor så yttrar sig etnocentrism som ”stolt att vara X”. Det är hälsosamt, naturligt och av evolutionen givet. Sen finns det en del sjuka människor som inte har förmåga att känna lojalitet till de sina. Och sen finns det en del människor som har som strategi att förråda de egna för att vinna fördelar för sig själv. Det här styrs naturligtvis av genetik. Basen för evolutionen är den enskilda genen, inte den färdiga individen. Och för att framgångsrikt kunna hålla sig kvar i evolutionens hårda tävling så krävs det samarbeten utöver individnivå, lämplien med de som delar en stor mängd genetiskt material med. Eller, möjligen, mer parasitära strategier.

 3. Freddan oktober 10, 2015 den 4:07 e m #

  Ok då, nu kom den upp. Och jag fick ju tillfälle att hyfsa till den litet också vilket var bra.

 4. Kalle Hultström (@hultstrom_0) oktober 11, 2015 den 1:46 e m #

  Jag är ingen stolt svensk som företräds av nuvarande reg. Skäms över dess behandling av Israel. Jag skäms över dess krypande för arabstaterna. Hoppas den byts ut så snart som möjligt och att erkännandet avPalestina som stat tas tillbaka. Je suis Charlie !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: