Martin Kinnunen frias från misstankar om brott

5 Feb

kinnunen-jpg

”Martin Kinnunen frias från misstankar om brott”

Med andra ord, har skattemedel använts till att utreda och åtala en i juridisk mening oskyldig person? Vem ansåg honom skyldig från början och hur kunde polis och åklagare driva detta till domstol? Kanske man borde titta på åklagarens roll och istället åtala denna för tjänstefel?

Menar att vi har många brott och kriminella i vårt land som aldrig utreds eller leder till åtal. Borde inte åklagarna istället exempelvis inrikta sig på att åtala alla de återvändande ”jihadresenärer” som anslutit sig till IS och liknande grupperingar där de mördat, våldtagit och lemlästat?

Kanske jag har fel: Mord, våldtäkter, misshandel, terrorverksamhet osv, är inte lika viktigt att utreda och leda till åtal som att försöka sätta dit en i juridisk mening oskyldig SD-politiker?

Det handlar om att prioritera: Bättre statens resurser läggs på att jaga oskyldiga ”rasister”?

Att rösta på SD har i Sverige blivit betraktat som ett brott mot ”vår gemensamma värdegrund” och alla som sympatiserar med partiet är enligt den officiella mediebilden ”rasister/främlingsfientliga”. Att sätta dit dessa betraktas tydligen av många som viktigare än att sätta dit riktiga brottslingar.

När oskyldiga SD:are anklagas för brott och polis och åklagare lägger resurser på att utreda brott som inte har begåtts och ändå kan leda det till en rättslig process i en domstol, samtidigt som folk kan bli av med sitt arbeten eller uteslutna ur fackföreningar på grund av sina politiska åsikter: Då tror jag inte det existerar en verklig yttrandefrihet eller demokrati i Sverige eller att polis, åklagare och rättsväsendet är opartiska.

Blir man sparkad från sitt jobb på grund av sina politiska åsikter, anser jag man har rätt till ett stort skadeståndsbelopp. Men i Sverige är det istället exempelvis personer som varit på anställningsintervjuer och vägrat ta en kvinnlig chef i hand, som har fått rätt till skadestånd.

Vad lever vi i för sinnessjukt samhälle?

 

Text: Ulf Möller

Foto: Martin Kinnunen, TT.

 

Se: Martin Kinnunen frias från misstankar om brott

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: