Känns som de styrande politikerna har bäddat för ett inbördeskrig

7 Feb

upplopp

Känns som de styrande politikerna har bäddat för ett inbördeskrig. Redan idag har vi stora problem med exempelvis minst 55 ”no go-zoner” och ökande kriminalitet. Marockanska gatubarn, ”jihadresenärer” osv.

Till detta kan läggas senaste årens massinvandring av muslimer som inte kan hålla sams inbördes. Mord, misshandel, hot, skadegörelse osv på asylboenden. De klagar på maten, boendet, dåligt internet, för långt till bussen, för långt till stan osv.

Ingen har en aning om hur många krigsförbrytare eller terrorister som har lyckats gömma sig i flyktingströmmen och som har beviljats asyl, uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap.

Hur tror du asylinvandrarna kommer att reagera och agera då de inser att de exempelvis inte kan få egna bostäder? Det finns inte tillräckligt med bostäder och de närmaste åren kommer hundratusentals asylsökare att vara utan bostäder och tvingas stanna kvar på flyktingförläggningarna eller i tält. Även platserna på flyktingförläggningarna är för länge sedan fullsatta och då återstår bara tältläger eller liknande snabblösningar.

Om de redan idag visar våldstendenser och missnöje efter att ha varit i Sverige kanske bara några dagar, veckor eller månader: Hur kommer de då att agera om något år när de inte får alla de fördelar i det svenska välfärdssystemet som de har tänkt sig? Exempelvis bostäder. Om de klagar idag på sina boenden och maten då de befinner sig i flyktingförläggningar som i vissa fall är herrgårdar, vårdcentraler som byggts om eller hotell, – hur kommer de då att uppfatta det när de tvingas bo i tältläger eller sova på madrasser exempelvis i skolornas gymnastiksalar?

Självklart vill jag inte ”måla fan på väggen”. Samtidigt kan jag inte blunda för den negativa utveckling jag har sett under de senaste åren.

Vill vara ärlig mot er:

Tror – men hoppas naturligtvis att jag har fel, att vi inom en inte allt för avlägsen framtid kommer att få se inbördeskrig i Sverige. För er som anser att det är långsökta fantasier, kan jag påminna om upploppen i England 2011. Varför skulle inte nåt liknande eller ännu värre kunna hända i Sverige? Snarare märkligt om vi inte inom en relativt snar framtid kommer att få se nåt liknande eller ännu värre.

Känner mig frustrerad, orolig och ledsen. Dagens Sverige är inte det fina och trygga land jag föddes och växte upp i. Det avgörande året, anser jag var 1994, då en majoritet av väljarna röstade ja till EU. Sen dess har Sverige blivit allt mer odemokratiskt och korrumperat.

Finns mycket att säga om EU, men sammanfattningsvis: Jag röstade nej och kan än idag inte se några stora och direkta fördelar av ett svenskt medborgarskap. Vi skulle satsat på en nordisk union istället. De nordiska länderna har mer gemensamt än länderna som är med i EU. Bara tanken på att Turkiet kanske kommer att bli medlem i EU i framtiden får mig att må illa.

Vad kan du eller jag som enskilda personer göra för att påverka och förhoppningsvis vända den negativa utvecklingen?

Ber dig som har glömt upploppen i England, att läsa denna text, innan du kommenterar:

Kravallerna i England 2011

Liknande upplopp och kravaller har skett på många platser. Exempelvis i Paris, Frankrike.

Text: Ulf Möller

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: