Kvoteringsrasism

9 Maj

kvotering
Anser att det är rasism att kvotera in en person på grund av hudfärg eller etnicitet, om det innebär att en person som har bättre meriter och är mer lämpad för tjänsten, inte får jobbet på grund av att den har en viss hudfärg eller etnicitet.

Men i Sverige anses det vara ”antirasism” att neka en vit etnisk svensk ett jobb även om den har bättre meriter och är mer lämpad för tjänsten – samtidigt som man erbjuder jobbet med lönebidrag osv till en mindre kvalificerad person med invandrarbakgrund.

För mig är det självklart att den som är bäst lämpad och har bäst meriter, ska få jobbet – oavsett hudfärg, kön eller etnicitet.

Är det en mörkhyad person som är bäst lämpad och mest meriterad, bör denna ha tjänsten. Bryr mig inte om hudfärgen eller etniciteten.

Men ”antirasisterna” anser att hudfärg är så viktigt när en tjänst tillsätts, att den som är vit infödd svensk inte ska få jobbet, eftersom en mindre kvalificerad person med utländsk bakgrund, enligt deras synsätt bör inkvoteras på grund av sin hudfärg eller etnicitet.

Är inte ”antirasisternas” synsätt och inställning ett klockrent exempel på äkta rasism?

Vad är det annars?

Text: Ulf Möller

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: