Befolkningsutbyte

4 Okt

imageHar arbetat under flera år inom vården: hemtjänst, ålderdomshem, servicehus och inackorderingshem.

På den tiden jag arbetade inom vården: På 70-, 80- och 90-talet – då var ekonomin god och samhällets resurser användes inte som idag i hög utsträckning till ”nyanlända” som många gånger prioriteras före ursprungsbefolkningen.

Att idag vara äldre, sjuk eller handikappad, är på många sätt svårare än det var för 20-25 år sen. Min uppfattning är att vi under de senaste åren har upplevt en nedmontering av välfärden. Har också en obehaglig känsla av att man från beslutsfattande politikers och statens sida, räknar äldre, handikappade och sjuka som ”en belastning” vilka man så fort som möjligt vill göra sig av med. De är ”icke produktiva”. Äldre, sjuka och handikappade vanvårdas till döds. De som inte har en stark vilja eller anhöriga som ställer upp, har det sannolikt inte lätt. Tvärtom.

Min bestämda uppfattning är att de äldre som många gånger arbetat och betalat skatt under större delen av sitt vuxenliv är extremt lågprioriterade och prioriteras betydligt lägre än exempelvis kriminella asylinvandrare som aldrig har bidragit med en skattekrona. Äldre som byggt upp samhället och välfärden borde mötas med respekt osv, men prioriteras istället lägst av alla.

Upplever att det vi ser är ett befolkningsutbyte: Svenskarna ska lämna plats för muslimer.

Politikerna talar så vackert om ”allas lika värde” och om att vi inte ska bygga ett ”Vi och Dom-samhälle”.

Upplever inte att etniska svenskar bemöts av staten som om de har samma värde som muslimska asylinvandrare. Våra beslutsfattande politiker har verkligen ”lyckats” bygga att ”Vi och Dom-samhälle”, där Vi, dvs svenskarna kommer i andra hand och ”Dom”, dvs asylinvandrarna får ta del av alla möjliga förmåner som svenska skattebetalare bekostar.

Text: Ulf Möller

3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: