Varför är det inte lika populärt att vara ”anti-islamist” som ”anti-fascist”?

19 Okt

Nazisterna på 20-, 30- och 40-talet gjorde mycket som var avskyvärt. Men de gjorde också – speciellt på 30-talet, innan kriget började – en del bra saker. Jag ser inte allt bara svart eller vitt, även om jag till fullo tar avstånd från nationalsocialismen, kommunismen, islamismen, fascismen och andra ismer som betytt mycket död och lidande för mänskligheten.

Idag är det ”populärt” att vara antinazist, fast det i realiteten knappt finns några ”riktiga” nationalsocialister att bekämpa. De flesta normalt funtade människor förstår att det Hitler och nazisterna gjorde var fel och avskyvärt.

Frågorna jag vill ställa är:

Varför är det inte lika ”populärt” att idag vara ”anti-islamist” som ”anti-fascist”? De som idag är emot islamism och kritiska till islam, framställs ofta som ”rasister”, ”islamofober” osv?

Är de drygt 300 ”svenska jihadresenärerna” på nåt sätt bättre än de nazistiska krigsförbrytarna som dömdes i Nürnberg-rättegången?
Verkar så: När de återvänder till Sverige, erbjuds de jobb, bostäder, skuldsanering, terapi, coachning, körkort osv. Får förtur till bostäder och jobb mm. Sånt som en skötsam, laglydig svensk bara kan ”drömma” om.

Är det ok att massmördare som våldtagit, skövlat, plundrat och lemlästat, ska behandlas på detta sätt?

Borde de inte istället livstidsutvisas från Sverige och bli av med sina eventuella svenska medborgarskap?
Dessutom borde de väl dömas för att de deltagit folkmord? Anser de bör dömas på plats i de länder där de begått sina gärningar.

Redigerat tillägg:

Fått kritik för att jag inte anser att allt som nazisterna i Tyskland gjorde var dåligt. Det mesta var så klart fel och avskyvärt, men har man läst historia, så kan man även se att de gjorde en del bra saker. Detta förringar på inget sätt de avskyvärda brott mot mänskligheten de begått!

Ska man jämföra, så anser jag nazisterna var något mer ”civiliserade” än IS – men det är så klart frågan om ”grader i helvetet”. Nazityskland var DÅ: innan jag och de flesta av oss som lever idag var födda. IS är NU – idag! Försök inse skillnaden.

Försök förstå hur jag menar.

Text: Ulf Möllerskarmavbild_2014-08-13_kl-_11-41-29

Annonser

Ett svar to “Varför är det inte lika populärt att vara ”anti-islamist” som ”anti-fascist”?”

  1. Dennis Dionysos oktober 20, 2016 den 7:46 f m #

    Förstår exakt vart du vill komma med dina tankar och jag är nog benägen att hålla med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: