Sergei Lavrov uttalar sig om Stefan Löfvens oro för rysk påverkan i valet 2018:

31 Mar
”Jag läste om att den svenska statsministern har blivit nervös över att också de har val snart och att Ryssland till 100 procent kommer att blanda sig i dem. Det är barnsligt, ärligt talat. Antingen lägger du några fakta på bordet eller så försöker du undvika uttalanden som gör dig generad.”

Jag kan inte uttala mig om huruvida Ryssland planerar en slags ”påverkandeattack” mot Sveriges val, däremot kan jag säga en hel del om Löfvens förmåga att genera sin omgivning.

När terrorn upprepat slagit till mot Europa har oftast inte Stefan Löfven något annat att säga om dessa mördares terrorhandlingar än: ”Det är inte okej.”

För denna ofta och återkommande ”skarpa” markering har Löfven inte bara blivit utskrattad utan också blivit föremål för svenska folkets ilska. Ändå återkommer det, och med risk för att framstå som något konspiratorisk, visar det också fram hans egna tankemässiga krumbukter.

Att denna, upprepade brist på politisk fingertoppskänsla fortsätter sätta vissa spår i hur han uttalar sig och förhåller sig till politiska skeenden kan inte längre betraktas som mänskligt eller förståeligt. Så fort Löfven kommer i beröring med utrikespolitiska och/eller säkerhetspolitiska spörsmål upprepar sig samma procedur: konstigt uttalande som väcker sekundärskam.

Oavsett vad det handlar om, och oavsett partisympatier, borde det svenska folket kunna förvänta sig ett minimum av finkänslighet, tydlighet och eftertanke hos den person som anförtrotts att styra Sverige.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

 

Screenshot 2017-03-31 at 18.10.37

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: