Islam i Sverige blir vad vi gör den till

5 Apr

Islam i Sverige blir vad vi gör den till. Kalla Fakta visade igår konsekvenserna av detta i vårt samhälle. Sveriges uppmuntran att legitimera de islamistiska anspråken att ideologiskt styra kvinnor i vissa problemområden är förkastligt.

Kvinnoförtryck och den islamistiska hållningen, att det inte finns en skiljelinje mellan ideologin och den svenska samhället får bara inte accepteras längre! Efter gårdagens Kalla fakta är det uppenbart att flickors och kvinnors ställning är en kärnfråga i konfrontationen mellan västliga och islamiska värderingar.

Några tydliga, och därmed trygga, gränser mot islam kommer vi emellertid inte att kunna dra upp. Oviljan att se den politiska innebörden i de islamistiska anspråken att ideologiskt kontrollera hela bostadsområden är för stark.

Skilda sittplaster på caféer är inte någon liten detalj, inte heller skilda avdelningar på bussar eller badtider utan en del av ett systematiskt och metodiskt arbete som islamister bedriver.

De rättigheter som 1900-talets svenska kvinnor kämpade för och de attityder de banade vägen för, har förkastats bara för att vissa individer i vårt samhälle anser sig ha rätten införa könssegregration. Dessa individer borde inte ha någon rätt att anpassa samhället efter sina religiösa/ideologiska eller kulturella behov, men det har de. Sverige är idag långt ifrån det jämställda det en gång var.

Om vi fortsätter att backa för dessa medeltida krav, vad blir nästa steg? Om det är obekvämt för dessa individer att åka med kvinnor i kollektivtrafiken kommer röster att höjas för könsseparerade bussar och tåg. Om det anses att flickor inte ska gå i en skola med pojkar kommer röster höjas för könsuppdelade skolor. Om det anses att ensamma kvinnor, oavsett kulturell hemvist, är det andra könet kommer röster höjas för att de ska hålla sig hemma.

Makteliten i Sverige har tillsammans med media förändrat Sverige i grunden. Praxis i domstolar, politiska förslag och nyhetsartiklar har under så lång tid normaliserat religiöst tvång, och betraktat det som en förmildrande omständighet att konsekvenserna nu är förödande.

Vi måste våga säga ifrån och ställa krav på förändrat förhållningssätt. Vi måste stå upp mot de maktstrukturer och medier som vill förpassa Sverige till medeltiden och vi måste göra det nu!

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

Screenshot 2017-04-05 at 07.48.21

Annonser

Ett svar to “Islam i Sverige blir vad vi gör den till”

  1. Anne-Marie G Wouda april 5, 2017 den 9:34 f m #

    Mycket läsvärt som vanligt av Madeleine. Eloge . Ett nöje att läsa allt hon skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: