”SFM:s ordförande vägrar kommentera uppgifterna”

6 Apr

Screenshot 2017-04-06 at 07.17.34

AB berättar att Sveriges förenade muslimer, SFM, vägrar ge några kommentarer angående deras föreläsningar om hur kvinnor i det offentliga rummet ska kontrolleras. Ordförande Wassim Goma hänvisar istället till ett pressmeddelande som finns på deras hemsida:

”Det kommer att ta tid för oss att samlas, överlägga och besluta om rätt sätt att hantera detta. Vi har inte en betald redaktion som Aftonbladet eller personer som avlönas för detta. Vi har alla arbeten, studier och privatliv som går före ideella åtaganden.

Nja…Organisationen har fått betydande summor i statliga bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), så medel finns det allt.

Vidare skriver de:

”När det gäller de konkreta uppgifterna kring det som sagts på enskilda föreläsningar behöver vi i styrelsen gå igenom vad som ska göras och hur vi ställer oss till detta.”

Jag undrar just vad det är de behöver gå igenom. SFM har blivit påkomna med att uppmana till att kvinnor ska övervakas och kontrolleras. De har genom sina föreläsningar avslöjat att de vill ha moralpoliser som i sin kontroll kommer hota och trakassera kvinnor.

Det vet de naturligtvis om, annars uppmanar man inte till: ” lugn, att inte spekulera, att inte anklaga eller att låta en medielogik dominera som de menar ”förstärker fascismen och den globala islamofobin.” http://sverigesmuslimer.se/pressmeddelande-5-april-2017/

Det är så uppenbart att de använder samma argumentation som många politiker och allehanda debattörer i decennier gjort. Å ena sidan riskerar kritik öka hotet från högerextrema. Å andra sidan läggs ansvaret över på vad de beskriver som islamofober. Som grädden på moset kallar de detta för medielogik.

Dessa tankekrumbukter är också den enskilt största bakomliggande orsaken till att ansvariga myndigheter och kommuner aldrig markerat mot föreningar som sprider radikal islamism.

De hoppas att den utbredda rädslan för att kallas islamofob och främlingsfientlig ska vara så stark att de undslipper ansvar. Om det är något som riskerar att öka islamofobin är det väl om ingen gör något åt denna förkastliga förening.

Nu måste myndigheter sluta upp med att ge ekonomiskt stöd till islamistiska organisationer. Våra skattepengar ska inte gå till sprida en ideologi som går emot våra grundläggande värderingar. Punkt!

Men för att bryta de religiösa fundamentalisternas och de självutnämnda moralpolisernas makt, räcker det inte med att Stefan Löfven i intervju efter intervju står och säger att detta får vi aldrig acceptera. Det krävs nämligen handling!

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

Screenshot 2017-04-06 at 20.22.18

Annonser

Ett svar to “”SFM:s ordförande vägrar kommentera uppgifterna””

  1. Anne-Marie G Wouda april 6, 2017 den 8:40 f m #

    Åter igen en intressant och välskriven insändare av Madeleine. Hon är verkligen storartad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: