SVT nyheter: ”Fattigdom i Uzbekistan – en grogrund för terrorism”

8 Apr

Screenshot 2017-04-08 at 21.11.47

SVT:s utrikesredaktör Ingrid Thörnqvist:

”Fattigdom i Uzbekistan – en grogrund för terrorism”

Nu är ”problemet” med denna usla förklaring, att mannen som begick terrordådet i Stockholm igår, fredag 7 april 2017, INTE bodde i fattiga Uzbekistan, utan i Sverige! Han är uzbek med uzbekiskt medborgarskap, men varken han eller hans familj som befinner sig i Sverige, befann sig så vitt jag vet och logiskt kan förstå, på svältgränsen.

Många – för att inte säga de flesta, av de som begått terrordåd i Europa, har kommit från vad som i det närmaste kan betecknas som ”medelklassmiljö”. En del har varit relativt välutbildade. De har i varje fall inte befunnit sig på svältgränsen.

Fattigdom gör ingen automatiskt till terrorist, för i så fall skulle många svenska fattigpensionärer vara terrorister, eftersom de har sämre levnadsvillkor än många asylinvandrare som begår grova brott.

Jag ”köper” inte teorier som menar att det är ”utanförskap”, ”rasism”, ”diskriminering” och socioekonomiska faktorer som formar eller ”tvingar” personer till att bli terrorister och grovt kriminella.

Varför blir inte bostadslösa etniska svenskar terrorister eller kastar sten på polis och räddningstjänst? Varför blir inte socialbidragsberoende och arbetslösa etniska svenskar terrorister? Varför eldar inte svenska fattigpensionärer upp bilar?

Text: Ulf Möller

Källa: ”Fattigdom i Uzbekistan – en grogrund för terrorism”

Annonser

6 svar to “SVT nyheter: ”Fattigdom i Uzbekistan – en grogrund för terrorism””

 1. Anne-Marie G Wouda april 8, 2017 den 7:55 e m #

  Bra skrivet Uffe du har så rätt.

 2. Dan april 8, 2017 den 9:44 e m #

  Då skulle alla fattiga kunna vara terrorister, är det så du tänker???

 3. Sven-Erik april 9, 2017 den 6:54 f m #

  I medielandskapet är det trångt. Det gäller att både synas och höras och det syns att Hanna Stjärne väljer sina medarbetare. Då mediakonsumenter mer och mer väljer alternativen, som Tanketornet och många många andra som är bättre, har agendan polariserats. I skuggan av terrorbrottet försöker pk nu ursäkta sig trots att hela väst vet om det jihadistiska hotet. Det är värre än Trump’s -”Look what happened in Sweden, last Friday.” Det var på torsdagen den 7 april som Sveas fröknar förlorade oskulden och ändå försätter de att ljuga; Jag är oskuld och oskyldig.

 4. Jesper Johnsen april 9, 2017 den 9:28 f m #

  Bra skrivit!
  I samband med att du nämnar bostadslösa borde du kontakta min aliasmail knarkmissionen@hotmail.com och få lite i media censurerade fakta och egna erfarenheter från den genomkorrupta kombinerade hemlöshets/missbruks politik i korrupta huvudstaden.
  Mvh Jesper
  knarkmissionen@hotmail.com

 5. Johan april 10, 2017 den 11:46 f m #

  Håller med i sak, och det finns en viktig poäng i det som skrivs. Men… att försöka att insinuera och tillskriva situationen i Uzbekistan på Svenska förhållanden i förorter är bara partipolitiskt ohederligt. Det finns ingenting som går att jämföra, inte ens socioekonomiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: