Stefan Löfven är frustrerad över att den misstänkte 39-årige terroristen inte utvisats från Sverige

10 Apr

Stefan Löfven är frustrerad över att den misstänkte 39-årige terroristen inte utvisats från Sverige:

”– Det gör mig frustrerad. Om man får avslag ska man åka hem. Det måste verkställas på ett bra sätt.”

Löfven försäkrar dock att svenska myndigheter blivit bättre på att verkställa avvisningar, men att det fortfarande finns mycket kvar att göra.

Finns mycket kvar att göra?! Löfven borde i första hand erkänna att han och regeringen låtit politiska krafter som ser alla former, oavsett om brott begåtts eller inte, av utvisning som förkastliga och inhumana, styra den politiska agendan. F! kräver till exempel att ingen människa någonsin ska kunna dömas till utvisning från Sverige.

Dessutom borde Löfven ställa sig frågan varför andelen utvisade i domar under de senaste fem-tio åren mot utländska medborgare närmast halverats. Detta enligt Brå:s egen rapport.

Frågan är hur vi mot bakgrund av såväl den allmänna opinionen och den uppvisade statistiken ska undvika att, exempelvis ett terrordåd sker igen. Vi har över 150 jihadister som återvänt till Sverige, men som inte kunnat straffas, och ytterligare personer som aldrig åkt iväg men som sympatiserar med IS.

Det bakomliggande syftet med att reglerna om utvisning överhuvudtaget finns är bland annat att de ska skydda Sverige mot personer som utgör ett hot mot allmän ordning och säkerhet, men då krävs det att de också efterlevs.

Dessutom har regeringen satsat omkring 300 miljoner kronor på bland annat en kraftig utbyggnad av antalet förvarsplatser, vilket är ett frihetsberövande som används för att människor inte ska gå under jord.

Varför har ingen av dessa förvarsplatser använts när det gäller den 39-årige terroristen från Uzbekistan som i skrivande stund sitter anhållen för att ha slaktat människor genom terrorbrott här i Sverige?! Han hade ansökt om uppehållstillstånd i Sverige 2014 men fick avslag i juni 2016 på sin ansökan och skulle utvisas. Dessutom visste man att han hade uttryckt sympatier för IS och islamistisk terror.

Samma sak hände med Abraham Ukbagabir som dömdes för dubbelmordet på Ikea 2015. han hade nyligen fått beslut om utvisning.

Anders Ygeman, säger att det dessa två händelser är ett bevis för hur viktigt det är att återvändandet ökar?! Ygeman säger också att: ”det är naturligtvis stötande”.

Stötande?! Det är livsfarligt att vi har mördare och potentiella terrorister som avviker och försvinner.

Det är kristallklart att för Löfven och Ygeman har det fram tills nu räckt med att möjligheten att döma till utvisning finns. Att den möjligheten verkligen ska användas har däremot ingen av dem ansett vara tillräckligt viktigt, förrän nu förstås.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

Screenshot 2017-04-10 at 09.17.27

 

 

Annonser

2 svar to “Stefan Löfven är frustrerad över att den misstänkte 39-årige terroristen inte utvisats från Sverige”

 1. Anne-Marie G Wouda april 10, 2017 den 8:33 f m #

  Håller fullständigt med dig Madeleine. Själv är jag frustrerad att Löfven och hans anhang fortfarande sitter kvar. Du är en stjärna på att uttrycka dig i skrift.

 2. anne b rat april 10, 2017 den 9:13 f m #

  Det hela är löjligt, för inte så länge sedan sa Ygeman att man skulle skicka tillbaka 80.000 som inte hade rätten att vistas i Sverige. Personlige gick jag inte på denna lögn, men tyvärr tror jag att det är många som tog honom på orden.
  Fortfarande tycks det inte finnas någon officiell siffra på hur många som skickats ut, därför har Ygeman och Löfven börjat använda sig av procentsatser istället för real siffror.
  Igår sa Y att utvisningarna ökat med 55%, men vad f-n- är 55 %, är det en ökning från 100 till 155 st.? eller ?
  Nu säger man samtidigt att det fortfarande finns ca 12000 som skall ut men när det gäller hur många som skickats ut pratar man i procent, det är ju för att lura oss att tro att de gjort något överhuvudtaget.
  Sedan kan Löfven samtidigt ha mage att säga att han är FRUSTRERAD, vad är detta för jävla gagg, från en av de huvudansvariga för det helvete som de ställt till för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: