”Vad är det för jävla demokrati?”

10 Apr

Jimmie Åkesson portas från Löfvens terrorsamtal. Som Åkesson påpekar är behovet av en politiskt bred uppslutning kring detta skriande stort.

Ett annat, men avgörande skäl till att SD borde inkluderas, är att de hela tiden haft rätt perspektiv i frågor om terror.

Det är ju fullkomligt klart för varje vettig människa att SD har massor att tillföra både vad gäller debatten och konkreta förslag.

När ska regeringen inse att SD inte kommer försvinna?

I stället för att lägga krut på att utestänga SD borde de bjudas in, om inte annat därför att de förslag regeringen nu diskuterar är samma förslag som SD drivit i många år.

Tror verkligen regering Löfven att förslagen blir mindre sverigedemokratiska om de inte bjuds in i debatten? Och är det verkligen demokratiskt, modigt eller ädelt att fortsätta fräsa: Vi pratar inte med partier som dem. Jag skulle inte tro det.

Sverigedemokraterna har suttit med i riksdagen sedan 2010 och är enligt gängse opinionsmätningar det tredje största partiet i Sverige. Oavsett vad Stefan Löfven eller övriga partier tycker om SD kommer de ha inflytande på politiken även i framtiden – ska man då som statsminister verkligen inte lyssna på vad de har att säga i en av sina profilfrågor?

Jag håller med Leif GW Persson när han säger:

”För mig räcker det att han sitter i riksdagen. Man får tycka vad man vill om folks åsikter, men man kan inte lösa det på det viset att man tar ifrån folk deras talerätt. Vad är det för jävla demokrati?”

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

 

GW: Åkesson borde bjudas in av Löfven

C9E5RoeW0AAn79O

Annonser

Ett svar to “”Vad är det för jävla demokrati?””

  1. Dennis Emanuelsson april 12, 2017 den 6:35 e m #

    Om folket tröttnar tillslut och tar till våld för att få sin talan gjord, eftersom SD, som just representerar folket, aldrig får nått inflytande så är det helt och hållet Löfens och det andra antidemokraterna i riksdagens fel….Dom bäddar för detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: