Hizb ut-Tahrir har uttalat sig om terrordådet i Stockholm

11 Apr

Den islamistiska rörelsen Hizb ut-Tahrir har uttalat sig om terrordådet i Stockholm, jag återkommer strax till det.

Sedan starten har denna demokratifientliga rörelse räknat med att växa sig allt starkare i Sverige. Förutom en påkostad sajt på svenska, uppdateras deras svenska Facebook-sida flitigt.

Rörelsen kallar sig ”Befrielsepartiet”, men det är knappast befrielse som förespråkas, snarare motsatsen. I Danmark har Hizb ut-Tahrir varit föremål för omfattande kritik. Rörelsens tidigare ledare i Skandinavien har dömts för hets mot folkgrupp och antisemitism. Homosexualitet ses som något som går emot den mänskliga naturen.

I en Stockholmsförort 2014 träffade Sveriges Radio en före detta medlem. Han hade under flera år varit på föreläsningar om religion med Hizb ut-Tahrir. Så här sade han då:

”– Hizb ut-Tahrir är en organisation som försöker värva så många ungdomar som möjligt för att skapa en islamisk stat, ett kalifat med andra ord. Det är inget negativt, så jag hoppas att du inte tror det utan det är någonting jättepositivt. Det är någonting som kommer gynna hela världen.”

I Sverige väckte rörelsen först reell uppmärksamhet när dess företrädare i samband med valet uppmanade muslimer att inte rösta. Ett flagrant brott mot vallagarnas intentioner. Frågan är: Vem tar debatten mot denna antidemokratiska rörelse? Förhoppningsvis alla demokratiska krafter.

Så vad skriver de om terrordådet i Stockholm:

Bland mycket annat menar de att det är orättvist att Stefan Löfven beskriver händelsen som ett terrordåd:

”Attacken kallades för ett terrordåd av Stefan Löfven innan polisundersökningen kommit fram till något. Medan svärdmannen i Trollhättan och lasermannen i Malmö inte ansågs vara det.”

Deras konklusion av att betrakta det som ett terrordåd, är enligt dem ett tecken på fientlighet mot muslimer – såklart! Man oroar sig också över att Säpo kommer trappa upp arbetet emot islamistisk verksamhet.

Låt oss hålla i minnet Hizb-ut Tahrir verkar för att upprätta en islamisk stat. Deras rörelse spänner sig över samtliga världsdelar, trots att den är förbjuden i många länder, bland annat Tyskland, men inte i Sverige – SÅKLART!

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

3411241_607_396demo-bang-05062011
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: