Satans relativisering

12 Apr

Özz Nüjen tycker det är vämjeligt att Anna Kinberg Batra skrev på Twitter:

”Om man inte får vara i Sverige ska man avvisas. Om det hade fungerat som det ska hade 39-åringen inte varit på Drottninggatan i fredags”.

Oavsett parti eller politiker, är det verkligen vämjeligt att kräva att svenska lagar och regler efterlevs? Nej, såklart inte. Vad som är vämjeligt däremot är Nüjens försök att relativisera terrorbrottet.

Och vad menar Nüjen vi istället ska göra? Att vi ska fortsätta sopa under mattan att det finns IS-anhängare i Sverige? IS har de senaste åren begått obeskrivliga brott: bränt människor levande, halshuggit, mördat, torterat och våldtagit, ska vi blunda för dem också?

Även om det inte Nüjens mål så förminskar och relativister han det fruktansvärda terrordådet i Stockholm. Varför jämställer han annars Anna Kinberg Batras tweet med:

”Att vi ska ta i med hårdhandskarna mot den homosexuelle mannen som håller sig undan polisen eftersom han hotas av döden om han utvisas till Uganda? Eller värre: vill hon att vi ska tänka att alla gömda flyktingar är potentiella terrorister?”

Nüjen är tyvärr inte ensam om detta. Ett dygn efter terrorattacken skrev Svenska Dagbladets journalist Andres Lokko denna tweet:

”är alla nu alltså till slut på det klara med att SD och IS utgör exakt samma hot med intill förvillelse identiska mål och ideal?”

Att ett flertal kändisar som har framträdande roller i offentligheten å ena sidan ser avvisningar som en slags häxjakt av homosexuella, å andra sidan jämställer SD med IS är vämjeligt, stötande och osmakligt!

Nüjens slutsats i sin artikel visar så tydligt vad relativiseringen av jihadismen i Sverige lett till:

”Som tur är blir vi fler och fler som ser och inser att dessa populister och Sverigehatare som gömmer sig och profilerar sig som ”Sverigevänner” bara ljuger och vill sprida rädsla, oro och ångest.”

Det är alltså inte jihadisterna som gömmer sig som vi ska oroa oss för, utan det är ”populisterna” och Sverigevännerna?!

Det är vår förbannade plikt och skyldighet att få stopp på denna relativisering av terrordåd och jihadister.

Nüjen borde titta lite närmare på vad relativiseringen lett till. I Sverige, i skrivande stund finns en ”Jihadi-cool-kultur”. Den är högst levande. Och den har vuxit fram därför att offentliga personer som Nüjen gjort allt i sin makt för att normalisera våldsbejakande extremism.

Jag läste nyligen om en person i Angered vars förening ligger bredvid en grundskola. Personen hade hört barn visa varandra klipp på rasterna och tävla om vems släkting som gjorde den snyggaste halshuggningarna. Det Nüjen, är inte bara absurt det är omöjligt som svensk att ta in. (NWT: ”Sverige är ett legitimt mål” 2015/11)

Så Nüjen, det finns nästan inget fegare eller farligare än en förståsigpåare som DU!

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

Screenshot 2017-04-12 at 09.39.59

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: