Är den svenska högerextremismen minst lika farlig som den islamistiska extremismen?

15 Apr

Csaba Perlenberg skriver i Expressen, under rubriken ”Glöm inte bort  bombnazisterna”:

”Huruvida den misstänkte terroristen Rahmat Akilov agerade ensam eller i sällskap med andra vid attentatet i Stockholm återstår att se. Däremot vet vi att Nordiska Motståndsrörelsen är välorganiserad och inte tvekar att använda hot om våld mot meningsmotståndare. Den svenska högerextremismen är minst lika farlig som den islamistiska extremismen. Nazistbomberna i Göteborg borde ha gett större eko över Sveriges politiska landskap än vad de gjort. Den svenska nynazismen ignoreras på egen risk.”

Jag avskyr kommunism, islamism och även nynazism. Ingen skillnad för min del. Men jag delar inte hans uppfattning att nynazismen utgör ett minst lika stort hot som islamismen. EN anledning, är att nynazisterna inte är lika många som de muslimska extremisterna. En annan anledning, är att det inte är drygt 300 svenska nynazister som anslutit sig till utländska terrororganisationer för att mörda, våldta och lemlästa – för att sen i många fall återvända till Sverige. Det är inte heller nynazistiska terrordåd som utgjort merparten av de dåd som drabbat flera Europeiska städer under senare år.

Text: Ulf Möller

 

”Glöm inte bort bombnazisterna” 

 

_d65574449a9a53c1f3d748e8a362f55c-gif

Annonser

3 svar to “Är den svenska högerextremismen minst lika farlig som den islamistiska extremismen?”

  1. larslindblog april 15, 2017 den 6:35 e m #

    Utan vettlös invandring -utan skatteslaveri – utan en nedlagd landsbygd -med övergivna ladugårdar hade det inte funnits utrymme för ”nynazister” ….dom är ett svar på den förda politiken..

  2. Anne-Marie G Wouda april 15, 2017 den 6:55 e m #

    Mycket bra Uffe. Angående detta med terrornazismen håller med dig fullt ut även om det också är skrämmande men som du säger IS mördare är mångfalt fler och det också i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: