Det stora sveket

16 Apr

När det kommer till radikalisering, IS-sympatisörer och tveksamma muslimska organisationer i Sverige har det länge funnits gott om fakta som fullständigt ignorerats. Politiken fegade tidigt ur och svek vårt samhälle.

Sveket som är allvarligt fick sin peak då Stefan Löfven ursäktade sig med att Sverige varit naivt. Efter hans uttalande blev det högsta mode bland politiker att förklara sin okunskap med naivitet.

På frågan om hur det kommer sig att den extremistiska utvecklingen kunnat gå under radarn i Sverige, har vi som medborgare aldrig fått något vettigt svar. Debatten gjorde istället halt därför att politiker var rädda för att utmana den extrema tolkning av den politiska ideologi IS bygger på.

Svenska politiker har visat sig var allt utom modiga, de har varit fega och räddhågsna. På något märkligt sätt har de trott att deras ursäkter med hänvisning till deras naivitet skulle skicka ut signaler till medborgarna om att de nu hade förstått.

Effekten blev naturligtvis den motsatta eftersom de trots sina ursäkter fortsatte att titta åt ett annat håll, fortsatte ducka för frågeställningar om islamismens etablering i vårt samhälle för att slippa hantera komplicerade intressekonflikter – inte minst då i relation till sina väljare.

Att Stefan Löfven 2014 med övertygelse argumenterade för förslag som syftade till att underlätta terrorbekämpning: utökad kameraövervakning, hemlig dataavläsning och kontroll av pass var bara pinsamt. Nu, bara en kort tid efter terrordådet i Stockholm väcker det ilska.

Vi har fått betala ett högt pris, och vi kommer få betala det igen därför politiker som Löfven, Gustav Fridolin med flera är naiva, inkompetenta och aningslösa karriärister.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

extremism1280-jpg (1)

Annonser

4 svar to “Det stora sveket”

 1. larslindblog april 16, 2017 den 4:26 e m #

  Det är inte naivitet..det är ren ondska

 2. Anne-Marie G Wouda april 16, 2017 den 5:07 e m #

  Mycket bra igen av Madeleine E Lilja Rönnquist

 3. Willy Lindqvist april 16, 2017 den 10:26 e m #

  Ett land kan inte ha fega, rädda, okunniga eller naiva politiker.

  • Hans Nilsson april 17, 2017 den 8:32 f m #

   Väljarna kan ändra på detta men frågan är om tillräckligt många väljare har vad som krävs innanför pannbenet för att få till en förändring. Jag tillåter mig att tvivla att det finns tillräckligt av denna vara i vårt Kalle Anka land. Jag ser ytterst få av dessa i min närhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: