De är inte här

17 Apr

AB Debatt:

”Vi som skriver är med i gruppen (jagärhär) som bland annat arbetar för ett inkluderande samhälle mot rasism och sexism. Debattklimatet på sociala medier är hårt och varje gång medier skildrar ett brott eller en problematisk bild kopplad till personer med invandrarbakgrund blir vi snabbt varse det i kommentarsfälten.”

Om man ska tro på dessa debattörer så är Sverige himmelriket på jorden. Vi har jämlikhet, social samhörighet, lysande jobbutsikter för alla, ett fantastisk föreningsliv – allt är helt enkelt fantastisk. Förutom en liten detalj. Brott kopplas alltid helt utan grunder till invandringen, Gud förbjude!

Men de erkänner en viktig sak och det är den totalt misslyckade integrationen. Och enligt deras mening finns det bara en väg att gå och det är genom att satsa på integrationsfrämjande åtgärder. Samhället måste:

”initiera, stödja och underlätta konkreta projekt som gör integrationen naturlig och självklar. Och detta arbete måste framför allt drivas av de människor det främst berör.”

Då undrar vän av ordning: Vad är det vi gjort de senaste decennierna? Jo, ja just det – stött allehanda projekt som helt och hållet tagits hand om av just dem det berör.

De efterlyser också en mer faktabaserade debatt som inte generaliserar:

”människor baserat på vare sig deras kön, ursprung, religion eller sexualitet.”

Och eftersom de menar att debatten fastnat i frågor om islamisering vill de gärna därför diskutera muslimer och integration.

Hur var det nu – de vill inte generalisera utifrån ursprung eller religion men ändå diskutera enbart muslimer och integration?!

Hade de nu skrivit ihop en text som sa att Sveriges integrationsproblem är ett sådant katastrofalt misslyckande att det inte längre kan betraktas som ett sidospår, hade jag tagit dem på allvar. Hade de också uppmärksammat att vi står mitt i en allvarlig kris, till och med hot mot vår demokrat, hade jag möjligen beaktat deras förslag. Hade de dessutom visat att de förstått att Sverige uppmuntrar utrikesfödda/asylsökande via vårt bidragssystem att inte arbeta, då hade jag ropat Halleluja.

Hade de dessutom erkänt att de som vill uppmärksamma relationen mellan brott och invandrare/asylsökande utifrån ett kritisk perspektiv råkar ut för alla möjliga olika problem: dels från vänsterhåll, dels från det muslimska samhället, hade i alla fall jag kastat iväg en vänförfrågan till samtliga. Men de gör ingetdera…

Vi har skapat parallella samhällen, allt i mångkulturens namn, och i takt med att dessa samhällen får större problem, får Sverige än större problem. Där radikaliseras människor, där verkar moralpoliser och där lever man efter sitt hemlands kulturella principer. Och i kölvattnet av det har de kommit i konflikt med majoritetssamhället.

Det som är verkligt häpnadsväckande för mig är hur oförmögna dessa debattörer är i att förstå detta. Men det är väl därför vi får uppleva deras ilskna försök att stigmatisera alla som försöker ta upp problemet.

Om man någonsin behövde ett exempel på vänsterns hyckleri så hittar man det i deras artikel.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

”Så kan vi integrera muslimer i Sverige”

malmö-arabland-300x226

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Images2-2012-9-23-demo1 (1)

 

2015-01-19_2209

3460827_1200_675

3010118_1200_675

Annonser

3 svar to “De är inte här”

 1. Josef Boberg april 17, 2017 den 6:41 e m #

  Förändring behövs.

  • Madeleine E Lilja Rönnquist april 17, 2017 den 7:13 e m #

   Så sant, vi behöver förändring.

 2. Hans Nilsson april 17, 2017 den 8:18 e m #

  Vi är ännu för få klarvakna Pursvenskar för att förändring kan komma till stånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: