Kärlekstörstande gaphalsar och så SVT Nyheter

17 Apr

SVT Nyheter skriver:

”Terrorattacken på Drottninggatan har gjort fler svenskar positiva till utvecklingen i Sverige. I en undersökning gjord både före och efter attentatet anser främst Socialdemokraternas och Vänsterpartiets väljare att landet är på väg åt rätt håll.”

Enligt Toivo Sjörén, opinionschef på SIFO, är det främst kvinnor som ser mer positivt på Sveriges utveckling efter attentatet:

”– Jag tror det beror på hur attentatet hanterats av myndigheterna. Polisen och regeringen har agerat på ett sätt som folk verkar tycka är bra och då blir det en del av bilden av Sverige och hur det fungerar.”

Missförstå mig rätt: alla kan missbedöma en skeende, dra konstiga slutsatser. Problemet är bara att det här synsättet, som återfinns bland socialdemokrater och vänsterpartister är ett symptom på något större och allvarligare än lite verklighetsfrånvänt tänk.

Det är olycksbådande. Ett tydligt exempel på detta finner vi i trebarnsmamman Mirijam Johanssons insändare i AB:

”Jag ser det överallt i de sociala medierna. Hatet, främlingsfientligheten. Nästan så att de gläds att terrorattacken ägde rum för en dryg vecka sedan. ”Vad var det vi sa”, ”utvisa alla muslimer”, ”de flesta som söker asyl har inte asylskäl”, ”om ‘dom’ inte hade kommit hit så hade det inte hänt”, ”det är regeringens fel”, ”det är Löfvens fel”, med mera, med mera.”

Förklaringen till varför kärlekstörstande individer, som Johansson, blir allt mer absurda är att tidningar som AB, Expressen, DN m.fl. låter dessa gaphalsar med sina galna åsikter få medieutrymme.

Men, varför vill AB, bara några veckor efter attentatet sprida ett sådant här extremt tankegods som Johansson förfäktar?

När det kommer till många av våra viktigaste frågor i samhällsdebatten är det uppenbart att vi befinner oss i en gyttjepöl där en extremistisk lynchmobb får härja fritt.

Det är närmast surrealistiskt att vidare läsa vad denna kvinna skriver:

”Det pratas om hårdare asylprocesser och politik. Kanske är det tvärtom, har vi för hårda asylregler i Sverige? Att ha kopplingar till terrororganisationer eller våldsbejakande extremism borde vara skäl för ett stopp redan vid landets gränser, men vad gör det med en människa när portarna till livet stängs? Jag tänker mig att det föder desperation och ur det kan de mest vansinniga tankar och till och med handling växa fram.”

Jag tänker istället att vi kan inte låta dessa skrikhalsar någonsin få stå oemotsagda. Det är ju fullständigt självklart att asylprocessen eller ”portar som stängs” inte är orsaken bakom terrordådet i Stockholm.

Men om någon påtalar det fullkomliga självklara att man som asylsökande måste utvisas efter avslagen asylansökan, eller att riskflaggade personer eller återvändande jihadister inte har något i vårt land att göra, så kommer dessa självutnämnda ”godhetsapostlar” ropa ”hatare” och att ”du är främlingsfientlig”.

Och så kantrar inte bara debatten, utan även politiken. Plötsligt är det inte längre olagligt att vara här illegalt. Plötsligt ska vi erbjuda villa, vovve och Volvo till återvändande terrorister. Plötsligt ska kultureliten producera pjäser som ”Jihadisten”

Hur många av er har samma åsikter som trebarnsmamman? Jag tror ändå att det är tämligen få. Men ändå räcker det med en högljudd kvinna som spyr ur sig sitt hat och sina åsikter för att debatten och politiken ska vika ner sig. Det måste vi ändra på!

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

”Fler svenskar positiva till landets utveckling”

”Jag skräms av hatet som nu sprids”

Screenshot 2017-04-17 at 13.43.07

Citat från ursprunglig artikel som visas i skärmdump ovan. Texten ändrades sen till det mer nyanserade:

Screenshot 2017-04-17 at 10.45.27

nationaldagen-jpg

Annonser

2 svar to “Kärlekstörstande gaphalsar och så SVT Nyheter”

  1. larslindblog april 17, 2017 den 1:22 e m #

    Jättebra skrivet !! 100 % sant

  2. Willy Lindqvist april 19, 2017 den 1:14 e m #

    När godhetsknarkare ställer sig bakom IS-jihadister finns det alltid anledning att bli rädd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: