Statlig utredning: ”Främlingsfienden inom oss”

18 Apr

Rebecca Weidmo Uvell har varit ledarskribent på Dagens Industri, krönikör i Dagens Samhälle och krönikör i Borås tidning. Hon skriver regelbundet debattartiklar i nationell press och medverkar ibland i etermedia, som SVT Opinion, och hon har en egen blogg där hon skriver:

”För bara i Sverige kan en statlig utredning både konstatera att det inte finns någon svensk kultur eller etnicitet och föreslå icke partipolitisk nätaktivism som ett statliga initiativ mot rasism, och samtidigt göra diskrimineringsbyråer och mänskliga rättigheter till en bidragsfinansierad jätteindustri. En bransch vars enda verksamhet just går ut på att ”utbilda” i de rättigheter man har eller inte har på grund av bland annat etnicitet, som inte handlar om den svenska. Som inte finns.”

Hon har granskat hela det nätverk av uteslutande bidragsfinansierade diskriminineringsbyråer, och de visar sig ha täta kopplingar med några av de mest kontroversiella muslimska organisationerna där hon funnit att mycket pengar rullar ut från framför allt MUCF men även kommuner, regioner och andra myndigheter.

I sitt grävande stötte Weido Uvell på en statlig utredning från 2012: ”Främlingsfienden inom oss” och den skulle handla om rasism generellt. Men efter en genomläsning upptäcker hon att fokus ligger på två saker: islamofobi och högerextrema:

”På ett enda ställe på 200 sidor hittade jag till exempel en mening om att flest hatbrott utsätts judar för i Sverige, inte muslimer. Däremot är förövarna till stor majoritet just muslimer, inte högerextrema.”

För att motverka det stora problemet med framför allt islamofobi som utredningen fokuserat på föreslår den flera saker:

Exempelvis att staten ska: ”skapa ett alternativ” på internet i form av en motrörelse.” Kort beskrivet, en ”politisk obunden men organiserad motståndsrörelse online som går in i kommentarsfält.” Ringer det några klockor kring vad som kan beskrivas som detta?

Weidmo Uvel uppmärksammas på att det exakt beskriver både rapporten: ”Främlingsfienden inom oss” och FB-gruppen #jagärhär.

”Gruppen har i dagsläget 67 000 medlemmar, det är en sluten grupp och de går in och faktiskt spammar kommentarsfält där det finns enligt deras bedömning främlingsfientliga kommentarer. De jämför sig med nattvandrare. Gruppen har idag blivit ett vänsteraktivistfäste online. Tyvärr. Tanken är god men den opolitiska idén är förbi för länge sedan.”

Weidmo Uvel får i sin grävning fram alla som bidrag från Ungdomsstyrelsen, om det kan ni läsa i bifogad länk. I nästa inlägg skriver hon att hon ska visa kopplingen mellan byråerna och de muslimska kontroversiella organisationerna i Sverige.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

”Rättigheter – en jätteindustri” 

FLATHETLOW

Annonser

Ett svar to “Statlig utredning: ”Främlingsfienden inom oss””

  1. Anne-Marie G Wouda april 18, 2017 den 5:31 e m #

    Tack Madeleine E Lilja Rönnquist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: