Stödet till ensamkommande ökar kraftigt

19 Apr

Det handlar om 700 miljoner kronor och inga beviskrav krävs. Det räcker med att den ensamkommande på heder och samvete tror att föräldern/föräldrarna är avliden.

Att kontrollen dessutom uppenbart är under all kritik är rena vansinnet, inte minst därför att vi inte ens med säkerhet kan veta hur många av dessa ensamkommande som faktiskt är barn.

Det är inga småsummor det handlar om. Den ensamkommande kan få upp till 3000 kronor/månad tills denne är 20 år. Ibland beviljas även retroaktivt stöd två år tillbaka i tiden, vilket kan ge drygt 70 000 kr.

Det begriper ju vem som helst att risken finns att de ensamkommande ljuger. De allra flesta som söker asyl i Sverige gör det utan identitetshandlingar och därmed utan möjlighet att styrka sin ålder. Både Migrationsverket och regeringen har agerat utomordentligt passivt trots att man vet att andelen ”ensamkommande flyktingbarn” under 18 år som väljer Sverige faktiskt ökat från 10 till 40 procent av alla som kommer till EU.

Jag håller med Carolin Hanna Dahlman när hon skriver:

”Asylrätten i all ära, men svenska skattebetalares försörjningsplikt måste begränsas. Respekten för svenska skattebetalare måste höjas. Det slappa bidragsströsslandet måste få ett slut.”

Men eftersom: ”Migrationsverket (inte tror) att de finns incitament för att missbrukas,” så har vi inga problem. Varför kan man undra? Jo ”- Därför att barn ska alltid skyddas. Barn som är bosatta i landet ska ha tryggheten”?! (Se bifogad Youtube-länk)

Det är alltså som vanligt. Skattebetalarnas pengar kan man vara hur generös som helst med. Att Migrationsverket är en dysfunktionell myndighet styrd av ett politiserat ledarskikt som tar lätt på skattebetalarnas surt förvärvade pengar har vi vetat länge, men här borde väl ändå gränsen gå!

Man undrar ju: ”om det inte finns något minsta krav på ekonomiskt tänkande hos ledande politiker. Ska de i alla fall inte ha läst Lyckoslanten? Sett på Lyxfällan? Kunna räkna addition och subtraktion?”

Hanna Thomé (V) tycker att diskussionen måste handla om mänskliga rättigheter och solidaritet, inte pengar. ”Det är vårt ansvar att ställa upp för människor på flykt oavsett om det kostar pengar eller inte”.

Klart att det finns ensamkommande som utnyttjar dessa möjligheter eftersom reglerna är så slappt utformade. Och vi skattebetalare får glatt fortsätta att betala.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

 

”Stöd till ensamkommande ökar kraftigt”

 

”Stoppa slappt bidragströsslande över nyanlända” 

ensamkommande barn bäddar säng

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: