Malmö – den farligaste staden i Norden

30 Apr

Med all rätt är danska politiker oroliga för att våldet i Malmö ska sprida sig till Köpenhamn. Under ett samrådsmöte i Danmark i onsdags diskuterades eventuella konsekvenser för danskt vidkommande.

Oron är inte helt obefogad, nationsgränser stoppar nämligen inte brott. Med elva mord 2016 blev Malmö den farligaste staden i Norden.

Anders Ygemans löfte om fler poliser kan närmast liknas vid en budgivning partiet tidigare kritiserat. Bättre att kalla det vid sitt rätta namn – valfläsk. Det saknas nämligen studenter, trots att antagningskraven sänktes. Det är också i praktiken omöjligt att utbilda så många poliser Sverige behöver för att det skulle göra någon väsentlig skillnad.

2016 stämde dessutom Ygeman in i kritiken mot polisen om att myndigheten inte levererat i tillräcklig utsträckning och att mer måste göras. Detta trots att han redan då visste att polisutbildningen inte fyllde sina platser och att erfarna poliser valde att lämna yrket.

Kombinationen av extremt låga löner, ostrukturerade arbetsplatser och en Polischef som Dan Eliasson gjorde att många valde att lämna polisyrket. Men vad bryr sig Ygeman om det så länge han kan valfläska fritt.

Anders Ygeman stämde till och med in i kören av kritiker som menade att situationen inom polisen bidrar till att allmänhetens förtroende för rättsväsendet minskar. Det behöver man verkligen inte vara raketforskare för att förstå. Ygeman borde istället visat polisen sitt stöd och sparkat Eliasson, skällt ut Löfven för bristande kunskaper inom ett sådant viktig område istället för att säga de alla kritiker skrek om. Även jag.

Ygeman borde som inrikesminister istället sagt, det måste bli bättre idag för alla de poliser som riskerar sina liv för att skapa trygghet för dig och mig, och jag ska göra allt jag kan för att det ska ske.

Skämmes ta mig tusan Ygeman!

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

polisavsparrningar-jpg
Annonser

2 svar to “Malmö – den farligaste staden i Norden”

  1. Hans Nilsson april 30, 2017 den 9:43 f m #

    Malmö skall man bara besöka om man är så illa tvungen.

  2. Anne-Marie G Wouda april 30, 2017 den 9:01 e m #

    Bra skrivet av Madeleine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: