Är Stefan Löfven en patologisk lögnare?

17 Maj

Är Stefan Löfven en patologisk lögnare? Oftast handlar Löfvens lögner om invandringen, och det är oftast lögner som lätt går att kontrollera.

Peter Springare, skrev ett inlägg på Facebook som vållade stor uppståndelse. I sitt inlägg redogjorde han för sin vecka som polis; Det handlade om våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott och mordförsök. Springare pekade även ut etniciteten på de misstänkta gärningsmännen:

”Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.”

Stefan Löfven svarade reflexmässigt med en lögn: ”Jag har mycket, mycket svårt att ta in den bilden. Jag vill påstå att det är fel”

Detta säger alltså Stefan Löfven trots att det länge funnits kopplingar mellan invandring och kriminalitet. Polisprofessorn Leif G W Persson slog dock snabbt ner Löfvens uttalande och sa:

”Jag vill påstå att han (Springare) ger en korrekt beskrivning av sin vardag. En majoritet av de ärenden han handlägger har en misstänkt som inte har svenskt ursprung, och han är inte den första polisen att göra den iakttagelsen.”

Men, det stannar inte där. I rapporten “Lägesbild över sexuella ofredanden samt förslag till åtgärder” som Nationella Operativa Avdelningen(NOA) inom polisen publicerade i maj 2016, kartlades ungefär 10 000 anmälda brott, mellan perioden 2011-2016. Redan inledningsvis står det att läsa:

“I de fall där brotten utförts av gärningsmän i en större grupp på offentlig plats och i simhallar har gärningsmännen främst varit ungdomar som söker eller nyligen fått asyl i Sverige.”

Efter detta och i samband med sexövergreppen under sommarfestivalerna 2016 gick Stefan Löfven ut och sa:

”För det första vill jag förtydliga att sexuella övergrepp är inte per automatik relaterade till invandrare och invandring. Vi har haft sexuella trakasserier i Sverige under många många år, tyvärr.”

Frågan är varför Stefan Löfven ljuger om att kriminalitet och sexuella övergrepp inte har något med invandringen att göra, när polisen själva så tydligt visar sambandet? Varför värnar Löfven kriminella och våldtäktsmän genom att förvränga den information som finns tillgänglig? Varför är det viktigare att skydda gärningsmännens kulturella bakgrund än samhällets och kvinnors trygghet?

Det här är ett långsiktigt problem som kommer prägla Sverige under lång tid. Därför är det viktigt att vi gör oss medvetna om att vi har en statsminister som ljuger och som på så vis aktivt urholkar all form av förtroende för regeringen, i allra värsta fall, för det politiska arbetet. Och det är förkastligt.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

 DROMMENLOW

7 svar till “Är Stefan Löfven en patologisk lögnare?”

 1. anne b rat maj 17, 2017 den 9:13 f m #

  Stefan Löfven är en notorisk lögnare, han ljuger oftast och talar sällan sanning.
  Han är en ynklig liten man med dåligt omdöme och bristande sakliga argument !

 2. Lingonet maj 17, 2017 den 9:46 f m #

  Bra skrivet!

 3. Lingonet maj 17, 2017 den 9:47 f m #

  Bra skrivet, sanningen om folkförrädarna måste fram!

 4. Ove-Britt och jag. maj 17, 2017 den 5:21 e m #

  Och där har vi väl anledningen till varför just han är partiledare och statsminister idag. Han kan ljuga utan att blinka!

 5. Lilla fröken PK maj 18, 2017 den 4:43 f m #

  När statsministerns sakargument tryter regradierar han till sandlådestadiet och öser ur sig invektiv som rasism och nazism. Pinsamt!

 6. Eva hallden december 24, 2019 den 12:21 f m #

  Stefan är rädd att alla muslimer som röstsr på honom inte kommer att forsätta med det,därför har han skygglapoarna på.Han är berädd att förstöra hela vårat land,han ser inte att de är i princip inbördeskrig i landet.Snälla Löven agå!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Folk undrar varför statsministern ljuger som han gör i ett - Lena Holfve - april 11, 2018

  […] Är Stefan Löfven en patologisk lögnare? | tanketornet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: