Mord på oliktänkande – en ”bra sak”?

20 Maj

Antar att de som anser att mordet på Palme var ”en bra sak”, också anser att mord på vår nuvarande statsminister skulle vara ok.

Jag gillar inte Löfven, men jag respekterar att en relativt stor andel av väljarna i förra valet la sin röst på honom. Han fick inte en majoritet av rösterna, men det fick heller inte exempelvis Kinberg Batra eller Åkesson.

Nu ser den parlamentariska situationen ut som den gör. Vem som blir nästa statsminister och vilka som bildar regering, avgörs i nästa val.

Du som anser att mordet på Palme var bra och som kanske också anser att ett mord på Löfven är ok, bör i så fall inte ha några problem om exempelvis någon SD-motståndare mördar Åkesson?

Skulle exempelvis Åkesson bli statsminister efter nästa val, måste du tycka det är ok att han mördas, eftersom du tycker det är ok när en annan svensk statsminister blivit mördad?

Mord är fel – oavsett vem som mördas. Och ett mord på en svensk statsminister är vidrigt, fel och avskyvärt – oavsett om den står för samma åsikter som dig eller företräder åsikter som du ogillar!

Kan inte minnas att nån skrivit typ ”Jag vill att Löfven ska mördas”, men förhoppningsvis förstår du som läst denna text att det finns många paralleller mellan Palme och Löfven:
Sosse, statsminister och avskydd av många.

Varför skulle de som gillade mordet på Palme i så fall inte också gilla ett mord på Löfven? Att det inte är lika vanligt att det skrivs ”Hoppas Löfven blir mördad” som ”Bra att Palme mördades”, beror sannolikt på att de är rädda för att få ögonen på sig. Hatet kan man inte ta miste på. Finns ett utbrett Löfven-hat, på samma sätt som det fanns ett Palme-hat.

Text: Ulf Möller

palme minnessten

Annonser

Ett svar to “Mord på oliktänkande – en ”bra sak”?”

  1. larslindblog maj 20, 2017 den 3:03 e m #

    Ja..det är klart ! Men om man utvidgar frågan …var Stauffenbergs mordförsök på Tysklands ledare A.H. rätt ?? Skulle man dödat Lenin och Stalin för att rädda miljoner kristna ryssar , präster och nunnor…??

    Palme var faktiskt en riktigt otäck usling. Jag kan drömma mardrömmar om honom fortfarande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: