Betala mer för att ge andra

21 Jul

sedlarnya2-jpg

Idag är omkring 12 000 personer som fått avslag på sin asylsökanden kvar i Sverige och efterlysta med anledning av detta. Migrationsverket har i sin tur beräknat att ytterligare 50 000 kommer gå under jorden de närmast åren. Vårt skuggsamhälle kommer med andra ord växa och där kommer också svartjobb och kriminalitet frodas. Det blir ju med facit i hand den enda möjligheten att klara livhanken i vårt samhälle.

Om den moraliska aspekten i det här och regeringens tolkning av humanitet kan det skrivas spaltmeter om, men i det här inlägget vill jag lägga mitt fokus på något annat.

Redan idag har illegala personer rätt till akut sjukvård och tandvård. Vårdpersonal har inte heller skyldighet att meddela myndigheter när de får kontakt med paperslösa för att underlätta för polisen att verkställa avvisningsbeslutet. Så den ena delen av myndigehets-Sverige arbetar aktivt för att förhindra att den andra delen, i detta här fallet Migrationsverket och polisen, ska kunna upprätthålla lagen.

Men, i vissa kommuner får illegala invandrare också socialbidrag, till exempel i Malmö. (Där betonas också att personalen inom kommuner och landsting inte ska kontakta polisen eller Migrationsverket.)

Nu vill Vänsterpartiet i Västra Götalandsregionen att illegala invandrare ska få rätt till samma vård som svenska medborgare. Detta samtidigt som svensk sjukvård inte längre kan erbjuda sina egna medborgare tillgång till den sjukvård de via skattsedeln betalar för.

Och som grädden på moset har skatterna blivit allt högre och statens förmåga att upprätthålla god välfärd och allmän trygghet sämre: Utsatta områden ökar i antalet, polisen löser färre brott och vårdköerna växer. Staten uppfyller med andra ord inte sin del av samhällskontraktet och Vänsterpartiet tycks göra allt för att det kontraktet aldrig ska upprätthållas.

Hur regeringen överhuvudtaget kan motivera att skattebetalare ska betala mer och för varje år få mindre tillbaka samtidigt som illegala invandrare ska få mer, är obegripligt.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist

 

Svensk sjukvård är inte till för alla

Du har fått mindre pengar kvar i plånboken

 

 

Annonser

Ett svar to “Betala mer för att ge andra”

  1. Katarina Elsässer juli 21, 2017 den 8:25 f m #

    Regeringen behöver inte motivera inför medborgarna varför man höjer skatter och avgifter,de och Riksdagen bestämmer,eftersom oppositionen bara består av 13 % ledamöter så förstår vem som helst att vi lever i en Diktatur.

    Folket är tyst och knyter näven i fickan,Facket har för längesedan övergivit sina medlemmar och går Sossarnas ärende.
    Så nu är det bara SD som kan rädda oss om vi skall överleva på både vår lön och föra en politik som åter kan ena vårt folk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: