Jökboet – När dårhuset och Rosenbad delar samma lokaler

23 Jan

Kopierad text:

Eftersom asylmassinvandringsförespråkare hela tiden refererar till bilden av Sverige som ”ett rikt land” behöver vi få lite perspektiv på landets historia. Sverige har bara varit ett ”rikt land” i ca. 60-70 år, inte mer! Det var efter andra världskriget som Sverige blev välbärgat mycket tack vare att man sluppit krigets ödeläggelse, man hade en industri som var intakt till skillnad mot länderna i Europa som var totalt sönderbombade.

Sverige har ALDRIG någonsin tidigare haft ”öppna gränser”, som man har nu. I tusen år har våra gränser varit hårt bevakade och bara personer som haft särskilda tillstånd har släppts in. Någon massinvandring har aldrig tidigare förekommit i landets historia.

Vallonerna var bara runt 2000 personer och var alla välutbildade smeder som kunde försörja sig själva och sina familjer. Även alla tyskar som kom till landet var rika köpmän, ingenjörer eller soldater som alla bidrog till Sveriges utveckling. Som mest var tyskarnas andel av befolkningen en procent. Inga socialbidrag behövde betalas ut för dessa ”invandrare”.

De enda som var rika förr i tiden var adeln och kungen med sin familj. Men även dessa fick många gånger kämpa med sin ekonomi då landet hade så lite kontanter, man hade istället en bytesekonomi. Du får smör av mig så får jag timmer av dig, även skatterna till Kronan uttogs i varor inte kontanter. Först i och med ångmaskinens intåg i Sverige (från England) började en ny tid.

Ångsågarna efter Norrlandskusten började draga in stora mängder valuta (främst från England) och folk började få betalt i pengar. Banker bildades och Sverige industrialiserades. Genom att bilda Aktiebolag kunde erforderligt kapital tagas fram för stora och dyra projekt och nya företag.

Om du vill se hur merparten av befolkningen levde på 1800-talet ska de se filmen nedanför som handlar om slitet i skogen där man sågade ned alla träd för hand och körde träden med hjälp av starka arbetshästar. Så har svenskarna levt i tusen år!

Dagens politiker har helt tappat allt förstånd och saknar historiska kunskaper. Man har vuxit upp med tron att landet ALLTID varit rikt och att pengarna alltid räcker och blir över. Saknas det några miljarder är det bara att höja skatten lite till. Ett obeskrivligt högmod har styrt dagens politiker de senaste 30 åren.

Vi lever idag på lånade pengar och på lånad tid, Sveriges ekonomi är starkt dopad av låga räntor och mer eller mindre amorteringsfria lån. Hushållens skulder ökar varje år med mellan 150-200 miljarder och har passerat 4 biljoner kr. nu. En ofattbar summa som aldrig kommer att kunna betalas tillbaka. Sedan köper även Riksbanken upp statens obligationer (statsskulden) för hundratals miljarder vilket kan jämföras med att man trycker upp nya sedlar (utan täckning i verkligheten). Det är därför inte statsskulden har skenat de sista åren.

Man har varit tvingad till detta fuskande för att på så sätt gömma undan de verkliga kostnaderna för den massinvandring som nu pågår. Annars skulle förmodligen SD fått över 50% av rösterna idag. Men nu är festen över och den perfekta stormen närmar sig. Sverige kommer inom kort att gå in i en 20 år lång lågkonjunktur där skulderna ska regleras och alla uppskjutna räkningar betalas. Stackars folk, dårar har lett er till detta tillstånd, ALLT är självförvållat av galna och inkompetenta politiker.

jök 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: